В новините
 
01.12.2010 09:56   Новината е видяна 5005 пъти
Царево подарява изложба за празника на Бургас

Кметът на община Царево Петко Арнаудов поздравява бургазлии с изложба по случай празника на града - Никулден. Фотоизложбата "Пътуване към корените" ще бъде открита на 2 февруари от 18.00 часа в Младежкия културен център. Тя бе подредена за първи път в Царево точно преди година, след като кметът Петко Арнаудов и  четирима бургаски фотожурналисти се завърнаха от тридневно "пътуване към корените"- посещение на някогашните села и градчета в днешна Турция, обитавани от  жителите на черноморските общини  преди насилственото им прогонване след Междусъюзническата война през  1913 година.

 

"По-голямата част от жителите на община Царево и още хиляди други от Бургаска област са свързани с Одринска Тракия, аз съм един от тях и затова съм убеден, че всеки от нас би искал да знае как изглеждат някогашните български села. Искаме да подарим на гражданите на Бургас  това вълнуващо преживяване в навечерието на Никулден- един от най-хубавите християнски празници и ден на Бургас", каза кметът Арнаудов.

Бургазлии, значителна част от които също са наследници на бежанци от  Одринска Тракия, ще имат възможността да видят вълнуващото фотопоклонение по родните места. Изложбата е дело на фоторепортерите Елена Фотева - "24 часа", Борислав Пенков - "Черноморски фар", Румен Раканов - "Булфото" и Веселина Раканова - вестник "Компас".

Гостуването на експозицията е символичен подарък от Петко Арнаудов за колегата му Димитър Николов по случай  празника на Бургас.

http://www.chernomorie-bg.com/index.php/kyltyra/3771-carevo-podaryava-izlozba-za-praznika-na-burgas





Ключови думи: община, Царево, Петко Арнаудов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |