В новините
 
01.12.2010 19:00   Новината е видяна 5981 пъти
Наръчник Как да опазим от крадци АПАРТАМЕНТ В БЛОК
 * Поставете здрава външна врата от метал или масивно дърво, окачена най-малко на три панти. Особено внимание обърнете на бравите. Секретните им патрони в ниакакъв случай не бива да се подавът отвън, той като крадците ги хващат с водопроводен или специално направен ключ и с рязък удар ги пречупват в най-тънката им стредна част. Отключването след това със специалне щперц е елементарно. Никога не разчитайте на допълнителни брави със скосено езиче. Добър ефект имат двустранно и много странно заключващи се брави.
 * Ако сте взели тези мерки, съществува вероятност от пробиване или изтръгване на секретния патрон навън с устройство, наподобяващо тирбушон. Ето защо хора, които се нуждаят от по-гоялама сигурност, е препоръчително да се снабдят със специално защитени срещу тези действия брави, независимо, че цената им е висока
 * Обърнете внимание на здравината на пантите. Престъпниците често атакауват вратите в тези точки, използвайки хидравлични крикове
 * Осигурете осветление пред вратата си, монтирано високо над нея, което да се пали или гаси индивидуално от вас, независимо от съществуващото стълбищно осветление. Често преди извършване на кражба стълбищното осветление умишлено бива повреждано.
 * Монтирайте на входбната врата шпионка с широкоъгълна оптика, за да можете да наблюдавате цялата стълбищна площадка, както и верига за ограничено отваряне на вратата. Приучете членовете на семйството си да ги използват при всяко позвъняване, както и преди излизане. За да избегнете излишните предпазни мерки, уговорете с близките си домашен код за позвъняване (например две къси и едно дълго). Все пак внимавайте - престъпниците или техните разузнавачи могат да разберат кода ви и да ви заблудят!
 * Ако имате балкон на партерен, надпартерен или най-горен етаж, както и ако той граничи със стълбището на блока или със съседните балкони, има голяма вероятност крадците да проникнат от там. Накои престъпници проникват откъм покрива на блока, като се спускат с въже, подобно на алпинисти. Затова се препоръчва на балкона да бъдат поставени решетки или той да се остъкли с рамки от малки клетки, през които не може да се премине.
 Внимание! Ако живеете на надпартерен етажи съседът под вас вече е поставил решетки, по тях крадците могат да проникнат във вашия балкон. Изкачването по стълба също не е изключено. В такива случаи се препоръчва поне една от бравите на входната врата да се заключва само отвън. Така крадците, проникнали през балкон или прозорец, не ще могат да изнесат нищо от дома ви.




Ключови думи: крадци, апартамент,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |