В новините
 
02.12.2010 14:15   Новината е видяна 6087 пъти
Пристанище Бургас очаква да завърши годината с печалба от 2 млн. лева

Пристанище Бургас очаква да завърши годината с оперативна печалба от 2 млн. лева, което би било 203% повече в сравнение с 2009 г., съобщиха от дружеството. Обработените товари през порта за първите единайсет месеца на годината са 3 млн. тона. Пратките, преминаващи през пристанището, най-често са свързани с доставката или изпращането на метали, зърнени храни, скрап, техническа дървесина и материали за изграждане на възобновяеми енергийни източници.

След едногодишен застой в последните месеци отново се възстанови и регулярната обработка на опасни наливни товари с утвърдени и нови клиенти като «Нафтекс петрол»  и «Инса ойл», обясняват от порта. На 1 декември е завършила обработката на най-големия плавателен съд с подобен товар от три години насам – BLUE IMAGE, на който са качени 23 514 т амониев нитрат.

От ръководството на пристанището се надяват положителната тенденция да продължи и през следващата година.  На свое заседание съветът на директорите е утвърдил тарифата на пристанищните услуги за 2011 година. Очакванията са детайлно актуализираните и осъвременени клаузи да осигурят взаимоизгодни условия за предстоящото договаряне с настоящите и бъдещите клиенти на порта.

 

Ключови думи: Пристанище Бургас, порт Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |