В новините
 
02.12.2010 14:50   Новината е видяна 9504 пъти
Шанс за младите музикални таланти на БУРГАС

Професор  Марина Капацинская ще проведе Майсторски клас по пиано в Националното  училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас. Обучението  ще започне на 3 и ще продължи до 8 декември тази година, в сградата на учебното заведение.
Курсът се провежда ежегодно и в него участват ученици от музикалните училища в страната, студенти и преподаватели. Тази година  в майсторския клас ще вземат участие 17 пианиста от училищата в Бургас, Пловдив, Плевен и София.

Проф. Марина Капацинская е  преподавател в Националната Музикална Академия. Гастролирала е в Русия, Куба, Румъния, Гърция, Словакия; била е солист на всички български симфонични оркестри и на някои чужди. Участвала е в много фестивали и музикални събития.

Майсторският клас на проф. Капацинская дава възможност на учениците да се запознаят с академичното ниво на обучение, а на преподавателите – възможност за обмяна на опит и идеи. По този начин учениците  могат да черпят от опита на преподаватели-практици, да усъвършенстват образованието и изпълнителската си техника, да почувстват връзката между  учене и  сцена.

По същото време / на 3.12./ екип на НБУ, воден от проф. Румен Цонев /доктор на Парижкия университет – Сорбоната, почетен гражданин на Бургас/ ще запознае учениците с програмите за обучение и възможностите за придобиване на висше образование в НБУ.
Ръководството на Музикалното училище  има желание чрез презентациите на различните университети в страната да запознае възпитаниците си  с възможностите за висше образование и професионална реализация.
Политиката на училището   е да помогне на своите ученици в избора на учебно заведение след завършване на 12 клас, като им предостави възможно най-богатата  и полезна информация.
Миналия месец преподаватели и студенти от Национална Музикална Академия изнесоха концерт и открити уроци в училище.

За допълнителна информация:
Златина Пантелеева – Директор
НУМСИ”проф.П.Владигеров”
Тел.0893 446 843





Ключови думи: Марина Капацинская, Майсторски клас, пиано, НУМСИ, Националното училище за музикално и сценично изкуство, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |