В новините
 
03.12.2010 07:47   Новината е видяна 6964 пъти
Ремонтът на символа на Бургас

Ремонт на символа на Бургас – Моста в Морската градина, може да започне най-рано догодина през лятото. Това стана ясно днес, в предаването „Открито студио” на Канал 0, където гост беше кметът Димитър Николов.
Той уточни, че Моста е част от мащабен проект „Нов туристически маршрут”, който ще кандидатства за пари по Оперативна програма „Регионално развитие”. Идеята предвижда линия за туристи от центъра на Бургас до остров Света Анастасия.

В момента първоначалната разработка е в Националния Институт по Паметниците на Културата, той като символът на Бургас е в границите на Морската градина, което го прави културен паметник и НИПК трябва да се произнесе за бъдещата му реконструкция.

Кметът Николов се надява проектът за туристически маршрут да бъде готов и внесен през януари догодина, до края на пролетта да бъде евентуално одобрен и веднага след това да почне изпълнението, което включва поправка на Моста и цялостно преобразяване на остров Света Анастасия.

http://www.spekulanti.com/

 





Ключови думи: Бургас, Моста, Морската градина, остров Света Анастасия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |