В новините
 
05.12.2010 05:29   Новината е видяна 9969 пъти
БСП каза НЕ на управлението на ГЕРБ

Уважаеми дами и господа,

Ние, участниците в настоящия митинг заявяваме, че тук ни събра общата ни воля за солидарност и гневен граждански протест. Всички сме свидетели как в обществото ежедневно нараства недоволството и възмущението от водената от настоящото правителство на ГЕРБ и Атака недемократична  и откровено авторитарна политика срещу интересите на народа и в полза на тесни олигархически кръгове, приближени и част от настоящата върхушка на властта.

Ние, категорично заявяваме, че сме против новия акт на грубо погазването на демократичните права на българските граждани, в следствие на приетия наскоро от мнозинството на двойната коалиция Изборен кодекс. Чрез него се лишават от права 700 000 души в страната от 1554 малки селища, на които се отнема възможността да избират пряко своите кметове в по-малките си населени места.

Ние, обединените граждани на Бургас и Бургаска област сме против и още една друга крайно недемократична стъпка на настоящето правителство, а именно намаляване на представителността на местната власт, чрез премахване на районите /и прекия избор на кметове на тези райони/ в големите градове с районно деление- София, Пловдив и Варна.

Ние, участниците в настоящия митинг сме против въвеждането и на т. нар. „данък колиба” чрез който няма да се напълни празната държавна хазна, а само допълнително ще се ощетят стотици, хиляди граждани от най-бедните слоеве в обществото, без при това особено да се увеличат местните приходи.

Българската социалистическа партия винаги е отстоявала последователната си политика през годините на разумно данъчно облагане особено спрямо бедните и малоимотни граждани. Още с идването ни на власт през 2005 година ние въведохме правилото да отпадне данъчното облагане за недвижими имоти с данъчна оценка до 1400 лв. Следващата година бе увеличен прага на недвижимите имоти, които не подлежат на данъчно облагане до 1680 лв., а през 2009 година на 2 520 лв. Още с идването си на власт ГЕРБ рязко намали този праг до нивата от 2006 година, а с приетия на първо четене Закон за местните данъци и такси наново въвежда облагането с данък на недвижимите имоти с ниска данъчна оценка под 1680 лв.  Нещо, което ще засегне пряко преди всичко най-бедните и малоимотни граждани в нашата страна.  Считаме, че в условията на икономическа криза и намаляване продажните цени на недвижимите имоти подобно законодателно решение е нецелесъобразно и в ущърб на интересите на големи групи от хора в и без това най-бедната страна от Европейския съюз, каквато е нашата.

Ние, участниците в митинга сме против политиката на правителството за допълнително свиване на социалните разходи за здравеопазване, наука и образование.

Ние сме против осъществявания систематичен погром срещу българската наука и елитните български университети, какъвто е случая със Софийския университет „Св. Климент Охридски” Ние, изразяваме нашата солидарност със стачкуващите учени, студенти, лекари и научни работници и сме против идеята на сегашното правителство за разформироване на БАН и разграбване на неговите богати имоти.

Ние сме за по-добри доходи за пенсионерите и най-бедните слоеве в страната. Ние, заявяваме, че искаме хляб и работа за нас и нашите деца! Искаме запазване на демокритичните права и свободи на гражданите, а не ескалация на полицейски произвол и всевъзможни медийни имитации на борба с престъпността, на които се нагледахме през последните месеци.

Заявяваме , че сме категорично против водената от настоящото правителство политика на замразяване и намаляне на доходите и пенсиите на българските граждани. В случай, че в близко бъдеще не настъпят положителни промени си запазваме правото да преминем към щафетно гражданско неподчинение и към други по-крайни форми на обществено недоволство от водената от настоящето правителство недемократична, некомпетентна и пагубна за страната  политика.

Да живее България!

Да живее солидарността между всички честни, и измъчени трудови хора у нас, жертва на некомпетентната и корупирана политика на правителството!

                                              

От митингуващите.

Бургас, 4 декември 2010 г.


http://www.bspbourgas.org/





Ключови думи: митинг, правителство, ГЕРБ, недемократична политика, кметове, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |