В новините
 
07.12.2010 08:30   Новината е видяна 5359 пъти
Обещаха милиарди долари приходи за България от “Бургас- Александруполис”

Проектът „Бургас-Александруполис” ще донесе милиарди долари приходи за България. Това заяви изпълнителният директор на проектната компания Транс-Балкан Пайплайн Владислав Емилянов на брифинг, след приключването на  първия международен конгрес „Интеграция и устойчиво развитие на Черноморския регион”.

„Компанията планира за строителството на петролопровода милиард и половина долара приходи за България. Освен това ще бъдат ангажирани и много български фирми за изграждането му в българския участък. За първите 20 години само за оперативни разходи компанията ще изразходи близо 2 милиарда долара. Транспортирането на нефт е процес, който изисква голямо потребление на електроенергия и разходите на компанията в тази сфера ще бъдат около 1 млрд. долара за следващите 40 години.” , каза Владислав Емилянов. Емилянов сподели още, че разчетите направени от международни консултанти посочват, че Бургас - Александруполис ще донесе милиарди долари приходи в дългосрочен период, а практиката показвала, че инвестицията на 1 долар при такива проекти води до увеличение на БВП до 2,5 - 3 долара.

От компанията казаха, че се обсъждат и двата варианта за разтоварване на нефта, както на буйове в Бургаския залив, така и на пристанище. Съвременните технологии за строителство на петролопроводи, позволявали минимизиране на рисковите от екокатастрофи. От Транс- Балкан Пайплайн  обясниха, че самият тръбопровод е разделен на сегменти с блокираща арматура и ако има авария системата блокира автоматично. Разработена е и система за автоматично намаляване на налягането в тръбата. В най-лошия случай можело да се стигне до 2 тона разлив  на  нефт.

http://www.bszone.info/?p=19774

 





Ключови думи: Бургас-Александруполис, Транс-Балкан Пайплайн, Владислав Емилянов, Черноморския регион, петролопровод,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |