В новините
 
13.12.2010 08:08   Новината е видяна 6701 пъти
Признаха, че магистралата край Бургас не е наред
Участъкът Карнобат – Бургас от автомагистрала „Тракия” е рисков за снегонавявания, съобщи директорът на Областно пътно управление - Бургас Митко Порязов пред радио "Фокус" Бургас. Снегонавявания имаше и миналата година и докато техниката пробие преспите, се налагаше магистралата да бъде затваряна периодично. „Трудностите действително са много и те са свързани главно с построяването на автомагистралата. Там има лоши елементи отнасящи се до габарити, надлъжни наклони, радиуси на криви и също проблемен е югозападния подход от град Карнобат. Следващият фактор е неблагоприятното разположение на АМ „Тракия”, което спомага за получаване на навявания. За голяма част от снегонавяванията на дясното платно също допринася и стоманената предпазна ограда, като разделителна ивица. Взели сме определени мерки за осигуряване на проходимостта на автомагистралата. Има денонощно дежурство и в момента има струпана техника и чака, когато завали сняг, да влезе в действие.
Относно подобряването на самата магистрала сме предложили на Агенция „Пътна инфраструктура” да възложи проучване на самото трасе с оглед предприемане на мерки за предотвратяване или ограничаване на снегонавяванията. Това може да стане чрез изграждане на снегозащитни зелени пояси или да се реализира с доставка на инвентарни щитове, които могат да се определят в последствие”, каза Митко Порязов.
На територията на областта има и други рискови през зимата участъци. Освен автомагистралата, такъв рисков път е югозападният подход от град Карнобат. Други опасни отсечки са път I-6 „Карнобат - Бургас”, път I-9 „Слънчев бряг - Бургас”. Път II – 79 „Средец - Бургас” и път II –99 „Бургас – Созопол”. Проблемни са още Ришки проход, пътят Обзор - Слънчев бряг и Айтоски проход. Тези участъци са наблюдавани приоритетно и там вече има денонощно дежурство, посочи Митко Порязов и изрази надежда, че служителите на наетите фирми и на областно пътно управление ще се справят със зимата в Бургаско, но хората не бива да забравят, че понякога човек е безсилен срещу природата.
Ключови думи: магистрала, Карнобат, Бургас, автомагистрала, автомагистрала Тракия, Митко ПорязовПътна инфраструктура,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |