В новините
 
19.12.2010 20:55   Новината е видяна 6201 пъти
Вотът на бургазлии - пак на вятъра, нормално за този регион. Божидар Димитров подал оставка

Божидар Димитров, който отклони доста реални гласове в Бургас към странна кауза, подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.  Какво загуби иначе забавният историк ще стане ясно тези дни.

В моето досие няма нищо, за което да бъда осъден морално. Това каза в предаването „На четири очи” по Нова телевизия проф. Божидар Димитров. Той обясни, че вчера е станало ясно, че трябва да подаде оставка.
„Вчера научих от медиите, че трябва да подам оставка. Още, когато бях избран за министър, стана ясно, че с мен ще има проблем по линия на принадлежността ми към бившите служби. Призовавам хората, които се съмняват в мен, да отидат и да прочетат досието ми, което е известно от 2001 година. Още тогава Методи Андреев каза, че в него има описи на книги, на библиотеки, свързани с историята”, каза Димитров и подчерта, че не се е „катерил по стените на Ватикана, облечен в черно и с черна маска”. „Станах агент, защото така беше решила държавата. Нито един от нас, от 14-ти отдел, не можеше да отиде в чужбина. Отделът е от 1973 година във връзка с 1300- годишнината на България. Нашите професори бяха накарали Людмила Живкова да даде пари да издирим изворите за нашата история. Почти всички историци влязоха в този отдел. Не са ме принуждавали да стана агент. Разчитах, че това ще е добре за историята и за страната, защото ние познавахме историята само от нашите архиви, а страната беше затворена към Запада”, каза още проф. Димитров. Според него, е смешно да се смята, че служителите на 14-ти отдел на бившите служби са работили за Съветския съюз, защото Съюзът не се е интересувал от средновековната история на страната ни. „Знам кой атакува премиера - Иван Костов, Мартин Димитров, хора вътре от ГЕРБ, вероятно и по линия на ЕНП. Проявявам разбиране. Срещнахме се с премиера, разговаряхме и аз помолих да не бъда и депутат. Ще се върна в парламента, за да ми бъде гласувана оставката и след това ще направя декларация, че се отказвам”, каза Димитров. Той няма да играе водевила да бъде независим депутат.





Ключови думи: божидар Димитров, оставка, Герб Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |