В новините
 
21.12.2010 06:11   Новината е видяна 18691 пъти
Детелина до Китен - преди Бургаската

За над 1,5 млн. лв. ще се изгражда детелина край Китен и ще се обнови отсечката Веселие - Равадиново
Работата по проектите за рехабилитация на път с. Равадиниво – с. Веселие, участък от края на община Созопол до с.Веселие и „Пътен възел „Китен” – разширение и модернизация във връзка с функциониране на Регионално депо ТБО” ще започне веднага щом времето позволи да се работи, съобщиха от община Приморско.
Фирмата изпълнител на обектите вече е ясна и това е Консорциум „Черноморие 2010”, а общата стойност на двата проекта възлиза на 1 536 731 лв.
Рехабилитацията на част от пътя Веселие – Равадиново се налага  тъй като преди няколко години в близост до пътя се изгради депото за твърди и битови отпадъци, депо което обслужва четирите общини: Созопол, Приморско, Царево и Малко Търново. Ето защо по този път наред с леки автомобили тръгнаха и тежкотоварни, които обслужват депото, поради тази причина се взе решение съществуващата настилка да бъде усилена допълнително, така че основната цел на проекта е възстановяване, усилване, подобряване на транспортно-експлотационните качества на настилката, също така да се осигурят условия за по - добро транспортно и комуникационно обслужване на населението на двете села и депото за твърди битови отпадъци. Отводняването на пътя в разгледания участък също ще се подобри. Пътния възел, който ще бъде рехабилитиран е дължина около3,6 км.
Първо ще стартира проекта за пътя с. Веселие и с. Равадиново, а на по – късен етап ще стартира проекта за детелината на гр. Китен, съобщиха от администрацията. Проектът за Китен представлява реконструкция на пътен възел Китен за изграждане на липсващи пътни връзки, с което да се постигне осъществяване на всички посоки. Също така подобряване на пътната настилка и отводняване с цел осигуряване условия за безопасно движение. Проектът за реконструкция на пътен възел Китен се прави във връзка с експлоатацията на Претоварна станция на неопасни отпадъци (ПСНО) – Приморско, което е изградено в дясно от пътя за Китен.

 





Ключови думи: Китен, Веселие, Равадиново, община Приморко,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |