В новините
 
03.01.2011 05:41   Новината е видяна 7298 пъти
„Детелината” и ремонтите хит сред политиците за 2010

Вълков и Райков очакват Бургас да разцъфти през 2011, Зафиров прогнозира обедняване на хората

Плановете за изграждането на  надлеза Бургас – Средец – Созопол, придобил широка популярност от години като „Детелината”, както и мащабните ремонти в центъра и по улиците на областния град са сред най-запомнящите се събития за 2010 година в класацията, подредена от местните партийни лидери. Двата проекта именно белязаха и края на бургаската календарна година, след като хората затънаха в кал през последните дни по главните улици, а на 6 декември премиерът Бойко Борисов обеща да дойде след 10 дни да прави копка на „Детелината”, което и досега не се е случило. Като цяло управляващите обаче са доволни от изминалите 12 месеца и очакват позитивно настроени новата 2011 година, а от опозиционната БСП пък песимистично прогнозираха още по-голямо обедняване на хората и сериозни социални катаклизми.

Според общинския лидер на ГЕРБ Иван Вълков, който е председател на една от ключовите комисии в парламента – транспортната, 2010 година е била твърде ползотворна. „Аз съм прагматичен човек и оценявам инвестициите, които бяха направени в града или тези, които започнаха да се привличат. Тук мога да отбележа проекта за интегриран градски транспорт, „Супер Бургас“, ремонта на пътния надлез „Владимир Павлов”, както и „детелината” за Созопол. Вие сами виждате колко улици в Бургас се ремонтират, правят се твърде много неща в града и региона. Това е изключително положителна година за областта. Надявам се през 2011 година всичко започнато да бъде или завършено, или да се работи по реализацията му. Очаквам регионът да излезе от кризата и в тази връзка мога да посоча, че ето тази година за първи път от 3 години насам Пристанището е на печалба. Дано 2011 година е още по-благодатна“, каза Вълков.

Общинският шеф на СДС Константин Райков гледа с добро око на ремонтите в града и очаква те да бъдат завършени успешно през 2011 година. „Настроен съм позитивно. В Бургас има мащабни проекти и ремонти, които се реализират, и искрено се надявам те да бъдат финализирани в срок. СДС също е част от изпълнението на тези проекти и ние това не го крием, дори се гордеем. За следващата година, която е изборна, очаквам всички участници в обществено – политическия живот в региона да държат на добрия тон, както и се надявам на все по-добри резултати за СДС, в частност и на Синята коалиция като цяло в Бургаски регион“, каза Константин Райков.

Оптимист е и общинският съветник от „Атака“ Деян Стойков, според когото през 2010 година са започнали да се виждат резултатите от работата на местния парламент през последните 2 години. „Вече на практика нещата започнаха да се случват и като пример мога да дам строителството на църквата в „Меден рудник“ , което започна от докладна записка на „Атака“ от 2008 година. Виждате и ремонтите в града, такова мащабно строителство не се е случвало досега. Усвояват се солидни средства. Надяваме се, че хората виждат всичко това, въпреки антипропагандата, която води опозицията.“, каза Стойков.

Не така обаче вижда събитията в региона областният лидер на БСП Атанас Зафиров. За него изминалата година може да бъде запомнена с обедняване и полицейщина, а прогнозата му за 2011 г. е с още по-черни краски. „По принцип Бургас и регионът не може да се различават много от характерните за страната процеси, а те са свързани с много скандали.

Характерни за годината бяха проблемите със закриването на малките болници през първите месеци, след това избухнаха скандалите с бургаски привкус, свързани с бившите министри Румяна Желева, както и с Божидар Димитров. Примерите за полицейско насилие не подминаха и Бургас и самите ние през лятото показахме такъв случай тук. В града сме свидетели на безразборно харчене на общински пари за скъпи ремонти, на които не им е сега времето.

Ликвидира се и дребният и средният бизнес. През годината в Бургас се легитимира и коалицията, която управлява страната в лицето на ГЕРБ и Атака, само че тук в нея участва и Синята коалиция. Годината се отличава и с „посещението“ на Джони Деп, което характеризира всичко казано дотук“, смята Зафиров. За 2011 освен песимистичните тенденции за състоянието на хората, той подчерта, че се надява да настъпи отрезвяване и БСП да се докаже като алтернатива на ГЕРБ.

Областният лидер на НДСВ Стефан Кенов подходи иронично към проектите, подчертавани от управляващите от ГЕРБ като успешни. „Ще запомня 2010 със стогодишнината от строителството на „Детелината”, както и с ремонтите в центъра на Бургас, за които са отпуснати 10 милиона, а  страничните улички са тъмни, кални и с дупки. Друго значимо политическо събитие в региона не се очерта. От следващата година очаквам НДСВ да спечели президентските избори, както и в повечето общини в Бургаска област партията ни да спечели над 10% във вота за общински съветници“, каза Кенов.

Областният шеф на ДПС Февзи Хасан пък не можа да посочи събитие, което да е характерно за изминалите 12 месеца. „Това беше спокойна година, защото нямаше избори. Нямаше фрапиращи процеси в Бургаски регион. За 2011 година очаквам всяка личност или партия, която ще участва в изборите за местна власт, да са достойни и гражданите да имат възможност да изберат най-подходящия си управник“, каза той.

 





Ключови думи: Райков, Бургас, Детелината, управляващи, лидер, ГЕРБ, Атака, Зафиров, общински, НДСВ,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |