В новините
 
09.01.2011 13:16   Новината е видяна 5127 пъти
Димитър Стойчев: Бургаските отбори играят честно затова никога не са били шампиони на България

 - Господин Стойчев, вече като треньор на Несебър, целите и амбициите пред отбора?
- Знаете, че тимът се намира на последно място в своята Б група с 9 точки. Имайки предвид това основната цел, която си поставям аз е да запазя мястото ни в професионалния футбол. Това няма да е лесно, защото и други отбори ще драпат да не изпаднат. Затова с наличните футболисти с които разполагам ще пробвам да изградя добър колектив и желязна дисциплина, тъй като само така ще можем да изпълним заветната си цел. Сега през този трансферен прозорец е трудно да намерим футболисти, понеже повечето от тях са обвързани, но горещо се надявам, че и с настоящите млади момчета ще успеем.

- Как реално оценявате шансовете си, като имате предвид нивото на източната Б група?
- Според мен всички отбори са равностойни и няма изявени фаворити, които да превъзхождат всеки един отбор. Затова при една добра организация и дисциплина от наша страна, би трябвало да се поздравим с положително класиране напролет.

- Договорът ви с „делфините” ще бъде ли обвързан с постигнатите резултати?
- Да ви кажа честно не знам, защото още не съм сключил договора. Това ще стане като започнем зимната подготовка. Така че категорично не мога да кажа в този момент за колко време ще бъде селекционер на Несебър.

- Вие вече сте треньор извън Бургас, както и Диян Петков и Неделчо Матушев? Толкова ли Бургас е добре от към футболни кадри в мениджърското поприще?
- Според мен бургаските треньори имат много сериозни умения и класа и затова са търсени. Аз искрено се радвам на успехите и на Диян и на Неделчо и им пожелавам все така да продължават и занапред

- Господин Стойчев, не е ли срамно над 90 години футбол в Бургас все така отбор от града ни да не е ставал шампион или носител на купата на България?
- Еми разбира се, че е срамно толкова години без шампионско отличие в Бургас. Не трябва обаче да се забравя, как преди време с Нефтохимик станахме вицешампиони, като само малшанса ни попречи да грабнем златото. Трябва да се отбележи, че Нефтохимик не влизаше в комбинации и уговорки и това е главната причина да не станем първи онзи сезон. Тогава просто играехме заради самия футбол и основно заради прекрасната ни публика. Така че според една от причините тим от Бургас да не е ставал първи е честността.






Ключови думи: треньор, Стойчев, Несебър, футбол, Диян, Неделчо, Бургас, срамно, Нефтохимик,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |