В новините
 
07.02.2011 07:15   Новината е видяна 3072 пъти
Приморско наема англичани за новата си транспортна схема

Консултантите трябва да предвидят обособяването на нови паркинг зони в градовете и извън тях, които да предотвратят задръстванията в Приморско и Китен

Българо-английска фирма ще предложи цялостна стратегия за нова транспортна схема в Приморско и Китен, ще изготви до края на месец февруари анализ на моментното състояние на автомобилния трафик в двата курорта и ще представи своята визия за регулиране на уличното движение и минимализиране на конфликтните точки между пешеходци и автомобили.

Консултантите, които вече са приложили своите стратегии за движение и контролирано паркиране в Пазарджик, Русе и Силистра, ще направят точна прогноза за разходите около въвеждането на системата и евентуалната рентабилност за общината след налагане на промените.

Кметът на община Приморско Лиляна Димова и нейният екип поставиха като задачи на специалистите да създадат условия за безпроблемно и бързо придвижване на хора и автомобили и да намалят до минимум конфликтните точки, особено през летните месеци. Консултантите трябва да предвидят и обособяването на нови паркинг зони в градовете и извън тях, които да предотвратят задръстванията в Приморско и Китен.

Целта ни е още пред активния сезон да има подобрение. Единствено с модерно регулиране на движението и със сериозен контрол на автомобилния трафик можем да предоставим удобство и спокойствие на местните хора и на туристите. Очакваме новата транспортна схема да бъде изготвена до края на тази година, за да бъде съобразена и синхронизирана с ПУП /подробния устройствен план/ на общината – коментира кметът Лиляна Димова.

Специалистите от консултантската фирма „Градско паркиране България” предлагат да извършат през 2011 год. задълбочен анализ, разработване на транспортна схема, изработване и прилагане на система за паркиране, управление на системата и обособяване на извънградски паркинги и гаражи.

„За да бъде създадена една ефективна и цялостна стратегия за паркиране, е необходимо да се установи какви са конкретните нужди, дали проектът е осъществим и какъв е най-добрият начин, по който той може да бъде изпълнен”, заяви изпълнителният директор на компанията Аладар Робъртсън.

http://www.factor-bs.com/news-18367.html

Ключови думи: Приморско, транспорт, китен, Лиляна Димова, Аладар Робъртсън,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |