В новините
 
08.02.2011 05:05   Новината е видяна 11952 пъти
Скандал в железниците
Днес, 7. февруари 2011 г., представителите на транспортните синдикати на КНСБ и КТ „Подкрепа” и на двете синдикални централи напуснаха заседанието от 16.30 ч. на работната група, създадена със Заповед № РД-08-7/14.01.2011 г. на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Категорична е позицията на синдикатите, че липсата на отговор от министерство на финансите за мостово финансиране до получаване на транш от заема от Световната банка и липсата на отговор за възможностите за значително по-високи капиталови трансфери от страна на държавния бюджет към двете дружества за реализация на инвестиционните им планове създават реална опасност за работните места на над 13 700 работещи в превозвача и 14 000 в инфраструктурата. За ескалацията на социалното напрежение и последващите синдикални действия отговорност ще носят държавните служители, неизпълняващи Заповедта на министъра на транспорта.
За пореден път работната група за финансово стабилизиране и социално разбирателство в Национална компания „Железопътна инфраструктура” и „Холдинг Български държавни железници” ЕАД не проведе своето заседание поради неявяване на съпредседателя – зам.-министъра на финансите Боряна Пенчева и члена на Комисията Женя Динкова.
Скандално е поведението на представителите на министерство на финансите, които провалят за втори път заседание на работната група и поставят под заплаха изготвянето в срок до 15. февруари 2011 г. на мерките за финансово стабилизиране и социално разбирателство в системата на „БДЖ”.
Президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев с нарочно писмо до министър-председателя Бойко Борисов настояват поставените от КНСБ и КТ „Подкрепа” въпроси да се решат на по-високо равнище, с неговото лично участие, с участието на министъра на финансите Симеон Дянков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.




Ключови думи: КНСБ, Подкрепа, синдикални, министър на транспорта, информационни технологии, съобщения,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |