В новините
 
08.02.2011 05:28   Новината е видяна 10591 пъти
BASF достигна рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания

BASF достигна  рекордни нива в разходите, инвестирани в научни изследвания. Пълен напред за лидера в химическата индустрия


 Иновациите осигуряват устойчив растеж за BASF и дългосрочен успех на клиентите на компанията
 Химическата индустрия има решителен принос за бъдещата благоприятна за климата мобилност 
 В Технологичния институт в Карлсруе ще бъде открита съвместна лаборатория за акумулатори и електрохимия

През 2010 г. разходите за развойна дейност (R & D) на BASF достигнаха нови нива от почти милиард и половина евро (за предходната 2009 г.: 1,40 млрд. евро). „Компанията отдава голямо значение на приемствеността в научноизследователската и развойна дейност и допълнително увеличава инвестициите, въпреки трудните времена”, каза д-р Андреас Краймайер, член на УС на BASF и говорител на “R & D”, на пресконференция на компанията на 4-ти февруари, 2011 г. в Лудвигсхафен. "Научните изследвания и развитие са фундаментални за нашето бъдеще. Ето защо и през 2011 г., Годината на химията, BASF ще продължи да инвестира в развойна дейност все повече”, подчерта още Краймайер.

Повече от 9 600 са служителите, работещи в националните и международни екипи по около 3000 проекта, насочени към намирането на отговори на предизвикателствата на бъдещето. Със своите нови продукти, процеси и решения BASF е важен двигател на иновациите за почти всички сектори на промишлеността и помага на своите клиенти да постигат успехи в дългосрочен план. "Ние участваме в около 1900 съвместни проекта в световен мащаб. Този международен опит ни помага да въвеждаме иновациите на пазара много по-бързо. Дава ни голямо предимство в глобалната конкуренция", добавя още говорителят.

Основните предпоставки за успешните научни изследвания са правилния избор на стратегически научноизследователски теми, отличното управление на проекти и доброто функциониране на инфраструктурата. За 2010 г. например, BASF си постави за цел да генерира продажби от 6 милиарда евро на нови и подобрени продукти и приложения, които са на пазара по-малко от пет години. Компанията надхвърли тази цел със значителна разлика. Един такъв продукт е новият хербицид Kixor ®, който се превърна в истински хит. Ново поколение катализатори, разграждащи азотните окиси от отработените газове на дизеловите превозни средства, също дадоха своя принос. Ето защо ние гледаме оптимистично в бъдещето: до 2015 г., BASF ще генерира между 6  и  8 милиарда евро от продажба на иновативни продукти.
 
Иновативни решения за транспорта на бъдещето
 
Химическата промишленост има решаващ принос по отношение на мобилността на бъдещето. Това се отнася както за класическия двигател с вътрешно горене, така и за бъдещите хибридни и електрически автомобили. Иновациите в химическата индустрия позволяват енергийно ефективни и устойчиви решения: от пластмасите за олекотени конструкции и управление на топлинната енергия, през иновативните добавки за горива, до материали за високоефективни и безопасни акумулатори. "Чрез нашите изследвания искаме да предоставим продукти и технологии, които ще осигурят гъвкавост и мобилност, и едновременно  с това ще бъдат благоприятни за околната среда и климата", обяснява д-р Андреас Краймайер. "Електрическият транспорт в частност предлага възможности, които ще доведат до фундаментални промени в технологиите. Нашата компетентност в областта на химията ще доведе до пробив в производството на електромобилите."
 
През следващите пет години BASF ще инвестира няколко стотин милиона евро за дейности, свързани с производството на акумулатори. Тези дейности включват собствени програми за изследване и развитие, посветени на оптимизирането на литиево - йонната технология, както и на разработването на изцяло нови концепции за акумулатори. Освен това вървят съвместни проекти с различни партньори, например изследователската мрежа “Електрохимия и акумулатори”.

Част от тези инвестиции са насочени към завод за производство на авангардни катодни материали,  който вече е в процес на изграждане в Илирия, Охайо (САЩ), с помощта и на американското Министерство на енергетиката. Това ново съоръжение с инвестиционен обем повече от 50 милиона долара предвижда да задоволява пазара с катодни материали, служещи за производството на високоефективни литиево – йонни акумулатори от средата на 2012 година.
 

В Технологичния институт в Карлсруе беше изградена лаборатория за създаване на акумулаторите на бъдещето
 

През януари 2011 г., заедно с Технологичния институт в Карлсруе, BASF откри лаборатория за развитие и създаване на иновативни материали за производство на акумулатори. Тази  лаборатория /Batteries and Electrochemistry Laboratory – BELLA/ в Карлсруе съчетава достиженията на BASF в индустриалните приложения с основните резултати от научните изследвания на Технологичния институт. Целта на това сътрудничество е да прилага по-бързо научните открития в производството на високоефективни материали за акумулатори.

Тези дейности са насочени към повишаване на жизнения цикъл на акумулаторите, използването на материали с висок заряден капацитет, както и към сигурността на акумулаторите. Партньорите ще инвестират около 12 милиона евро съвместно в тези дейности през следващите пет години. В началната фаза на проекта например учените са се посветили на създаването на керамично – йонни проводими материали, които ще служи като защитни слоеве в новото поколение акумулатори.
 

 

За BASF (БАСФ)

BASF е лидер в световната химия: The Chemical Company.  Нашето портфолио предлага химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, средства за растителна защита,  фини химикали, нефт и природен газ. BASF разработва качествени продукти и ефективни решения с цел да бъде в помощ на своите клиенти за постигане на успехите им. BASF развива нови технологии и ги използва, за да посрещне бъдещите предизвикателства и възможности на пазара.  Комбинирането на икономическия успех със защитата на околната среда и социалната отговорност води до по-добро бъдеще. В BASF работят приблизително 105 000 служители, а оборотът за 2009 г. надхвърля 50 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на обмените пазари във Франкфурт (БАС), Лондон (БФА) и Цюрих (АН). Допълнителна информация може да бъде намерена на http://www.basf.com/.





Ключови думи: BASF, научни изследвания, технологии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |