В новините
 
08.02.2011 05:43   Новината е видяна 11636 пъти
Патриотите започнаха от Бургас кампанията си за местния вот

АТАКА ще води самостоятелна битка в предстоящия местен вот." Това заяви лидерът на националистите в Бургас, където в събота се проведе работна среща с актива. Припомняме, че Сидеров стана депутат от Бургас и от този град винаги са идвали най-високите проценти на доверие за патриотите. "АТАКА няма да играе в коалиции. Излизаме с наши кандидат-кметове и с наши общински листи, за да участваме реално в управлението", заяви националистът на изпълнилите залата активисти, които бяха изненадани от появата на лидера си. Патриотът припомни, че в 41-вия парламент АТАКА е в позиция на подкрепяща управлението на ГЕРБ, но не участва в изпълнителната власт. "Подкрепата беше нужна, за да се отстранят основните играчи в политиката - ДПС и БСП. С усилията на АТАКА попречихме на ДПС да реже парчета от баницата и да ги поднася, отбеляза националистът.
"Българите решиха да ги управлява ГЕРБ - аз не мога да се сърдя на собствения си народ. Не съм Иван Костов, който му се цупеше. В политиката няма обида, а амбиция да се утвърждаваш като идеи. Вече не сме опозиция, но 5 г. бяхме най-репресираната партия, което ни закали и сега гледаме по-спокойно на случващото се. Не могат да ме стреснат с постановки и милиционерски номера. Това се отнася и за всички вас - възпитахме се в политическата битка", заяви патриотът.
Той отбеляза, че в предстоящия местен вот трябва да стане ясно за избирателите, че въпреки подкрепата си за ГЕРБ АТАКА се различава от управляващите. "Държим на традиционните ценности да бъдем социално справедлива държава, която има ангажименти както за бизнеса, така и за наемника, за здравеопазването и образованието. През годините на прехода ни обясняваха, че всичко в държавата трябва да се приватизира, но АТАКА е против това, че лесно се дадохме на чуждите компании. Днес страната ни е колонизирана от чужди държави и парите ни изтичат в тях. АТАКА се бори България да има държавно участие във важни отрасли на икономиката - транспорт, комуникации, енергетика, а не всичко да е в чужди ръце. Разлика с ГЕРБ имаме и по отношение на предприемачеството. Нашият лозунг е "Да си върнем България" и повечето го разбират "да си върнем България на три морета". Няма лошо да е така, но в съвременния свят това е малко възможно. Много по-важно е да върнем България като стопанин на своя ресурс. Недопустимо е обедняващото ни население да храни чужди държави. С ГЕРБ имаме различия и по отношение политиката на банките. АТАКА поиска регулация на лихвите, но банкерите веднага нададоха вой и скокнаха с обиди срещу мен, че съм комунист. Само от такси за транзакции през 2010 г. банките са прибрали 3 млрд. лв., а шефът на "Уникредит БУЛБАНК" Левон Хампарцумян прибира месечно 200 000 лв. А какво да кажем за това, че отдавна няма български банки", припомни Сидеров.
Националистът беше категоричен, че АТАКА е против колонизаторското поведение на чуждестранния инвеститор у нас, който нехае за стандарта на хората тук, а единствено изпомпва печалба. "Трябва да се борим българските пари да остават в България. Тогава ще имаме добър среден стандарт. Това обаче е възможно, ако хора като мен и партия като АТАКА са във властта", отбеляза националистът.
Сидеров се спря на спецификата на местните избори. "Правилната изборна тактика е да имаме собствени кандидати, но в смесените райони ще работим българските партии да се обединят във фронт с цел разбиване на политическия монопол на ДПС", поясни националистът. По думите му местните избори са най-сложни и при тях най-често се стига до купуване на гласове. "Добре е, че тази година те съвпадат с президентския вот, а аз вече съм участвал в такава битка и можем спокойно да я доведем до успешен край. В момента мътилката около кандидатурите е тотална - нито ГЕРБ, нито БСП са наясно кого ще издигат. Чакат последните месеци, за да извадят имена и хората да се запознаят с тях в крачка. АТАКА има предимство с яснотата по този въпрос.

Президентският вот ще ни мобилизира и ще повдигне резултатите за националистите. Това ще бъде подготовката ни за 2013 година, когато можем да участваме в следващото управление. За това имам потвърждението от експерти, които са категорични, че до момента потенциалът на АТАКА не е разгърнат", коментира Сидеров.
Националистът отбеляза, че най-големият плюс от поддръжката на АТАКА за ГЕРБ е, че хората са се освободили от страха и е приключило изчакването "да видим какво ще се случи и тогава да го подкрепим". "Показахме, че сме принципни, честни и джентълмени, а не врътваме курса като Янев и Костов. Това наше поведение се оценява. Хората харесват стабилността и устойчивостта. АТАКА издържа изпита и може да разчитаме на нашия народ", заключи Сидеров.

статия в."АТАКА"

На срещата присъства и ръководството на ПП АТАКА за Средец, обсъдиха се важни въпроси, свързани с предстоящите избори за местна власт и президент на Републиката

http://ataka-sr.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html





Ключови думи: АТАКА, ГЕРБ, Волен Сидеров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |