В новините
 
08.02.2011 18:27   Новината е видяна 9209 пъти
Предизборно оправят и Морската градина

Броени дни остават до приключване на проекта, по който с европейски средства бе извършено укрепване на свлачището зад Летния театър в Бургас. Това обяви днес арх. Десислава Евгениева - директор „Устройство на територията” и ръководител на проекта по време на пресконференция с участието и на зам.-кметът по „Евроинтеграция” Атанаска Николова.
Чрез осъществяване на укрепителни дейности по склона, намиращ се в непосредствена близост до най-голямата лятна сцена в Бургас, едно от ключовите места в Приморски парк вече е обезопасено. Проектът е изпълнен за 20 месеца, като строително-ремонтните дейности, извършени в периода май 2010 г.-октомври 2010, включват: изграждане на укрепителни съоръжения, включително анкерни конструкции и опорни стени; изграждане на съоръжения за понижаване нивото на подпочвените води, както и такива за отвеждане на повърхностните води извън територията на свлачището; вертикална планировка на района с цел осигуряване на устойчивост на откоса; изграждане на контролно-измервателна система, която да следи за рецидив на свлачището след реализацията на инфраструктурните подобрения.

Зам.-кметът Атанаска Николова използва възможността днес да поздрави екипа по проекта за всеотдайната работа, довела до успешното му реализиране. Тя благодари и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доброто партньорство, което е ключово на всеки един етап от изпълнение на проектните дейности. Атанаска  Николова обясни, че по друг проект на Общината, който се изпълнява в момента е насочен към благоустрояване на обществено значими цялата Морска градина, в това число и района около Летен театър, много скоро ще бъде напълно благоустроена.

www.besove.com

 

 





Ключови думи: Бургас, морската градина, атанаска николова, Десислава Евгениева, летен театър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |