В новините
 
10.02.2011 03:46   Новината е видяна 9051 пъти
Винария - за майстори и ценители

Големи изложители се завръщат на „Винария“


 Близо 20 големи компании, повечето от които български, се завръщат като участници  в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. През последните една-две години те не бяха сред изложителите заради кризата, но сега отново ще се представят на най-престижното изложение  за бранша в Югоизточна Европа, въпреки продължаващата стагнация в сектора.
 Сред тях са Винпром „Пещера“, винарските изби в Троян и Ямбол, а също и фирми, предлагащи технологии, оборудване, опаковки и етикети за лозарството и винарството като „Херти-М“, „Артемис“, „Рапак“, „Сис 45“, „Херман Майер България“.  Техните експонати ще може да се видят от 23 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор на деловия форум заедно с Националната лозаро-винарска камара.
 За първи път свои щандове на „Винария 2011“ ще имат  утвърдени  гроздо- и винопроизводители като „Панда инвест“,  „Домейн Мараш“, „Бургозоне“ и  „Меди Валей“. Техни колеги от Монпелие, Франция, са заявили колективно участие, както и фирми от Италия, водени от „Елеон“. Ще дебютират компании от Австралия и Испания.
 „Винария 2011“ ще се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов заедно с „Фудтех“ и още две  изложения от програмата на Международен панаир Пловдив.   Министерството ще открие свой щанд на „Винария“, на който ще представи Програмата за развитие на селските райони. Експерти ще разясняват възможностите за кандидатстване по различните мерки, заложени в нея.
 От техните консултации ще могат да се възползват също изложителите и посетителите на „Фудтех“ (за храни и напитки, опаковки, машини и технологии) и „Хорека Пловдив“ (за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти), тъй като тази година за първи път те се организират по едно и също време с „Винария“.  Така от 23 до 26 февруари ще се съберат представители на хранителната и винарската индустрия, на туризма, хотелиерството и ресторантьорството.
 Промяната е част от новата концепция на Международен панаир Пловдив за прегрупиране на проявите с оглед маркетинговите интереси на компаниите от отделните браншове. То цели да се привлекат повече специализирани бизнес посетители и да се гарантира по-голяма търговска ефективност за изложителите. Идеята за това разместване в календара бeше на самите  изложители. 
 Нейното осъществяване се посреща с голям интерес, който личи от факта, че на „Винария“ се завръщат много участници, а на „Фудтех“ ще дойдат големи български компании като „Белла България“,  „Ел Би Булгарикум“ и „Булконс“.





Ключови думи: Винария, изложители,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |