В новините
 
11.02.2011 01:28   Новината е видяна 6027 пъти
Жители на Бургас облагородяват града с ПЧП

Все повече бургазлии проявяват интерес към Програмата за публично-частно партньорство на малки благоустройствени проекти на общината. Тя е безсрочна и е насочена основно към реализация на дейности по благоустрояване, озеленяване и поддържане на открити вътрешно-квартални, междублокови и алейни пространства. Това включва ремонт на тротоари и бордюри, детски площадки, изграждане на огради и рампи за достъп до входа на сградата. Освен това гражданите могат да кандидатстват и за облагородяване на градинките пред жилищните блокове и монтаж на нови пейки.

За да бъде одобрен един обект, той трябва да е общинска собственост, а дейностите да бъдат на стойност от 1000 до 10 000 лв. 75 % от тях осигурява Община Бургас, а останалите 25 % са дялово участие от страна на инициаторите на проекта, което може да бъде изразено финансово или нефинансово - труд, транспорт и др.

По програмата могат да кандидатстват, както инициативни граждани, така и НПО, търговски дружества, училищни настоятелства и читалища. За целта те трябва да направят сдружение /инициативна група/ и с протокола от общото събрание да заявят желанието си за участие.

Ползите от участие в програмата са облагородяване на пространствата пред жилищните блокове и превръщането им в уютно и привлекателно място за живеене. Освен всички други плюсове, влагането на лични средства или труд стимулира опазването им, а също и активността на гражданите.

Само за миналата година са били одобрени за изпълнение по програмата 18 проекта на обща стойност около 120 000 лв.

 





Ключови думи: Бургас, облагородяване,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |