В новините
 
14.02.2011 05:25   Новината е видяна 7412 пъти
Ветеринари окупираха богаташките ловни хижи

Забраната за лов на пернати и вреден дивеч в Бургаския регион заради шапа, направо смрази бизнеса в ловните хижи в региона, където по традиция през уикендите отсядаха богати авджии от всички краища на страната. Нашата проверка установи, че вместо ловните дружинки, които имаха навик да разпиват от петък до понеделник на богати трапези, тук са се настанили ветеринарни лекари.

Ловният дом на хижа „Странджа“ над Средец, който е собственост на бизнесмена Янчо Патриков, напр., е съвсем празен. Освен служебните трошки, на паркинга му не видяхме нито един скъп джип, заслужаващ уважение. Целият сграден фонд изглеждаше като консервиран, не видяхме комин, от които да излиза пушек. Самият Патриков, който зимно време почти не напускаше покоите си в Странджа, изобщо не се бе мяркал тук от края на януари. Същото е положението и в близката луксозна хижа „Божура“, която пък е собственост на политикът-строителен предприемач Георги Манев. Вместо туристи, тук заварихме ветеринарни лекари от Северозападна България, които са командировани за сметка на земеделското министерство. Докторите обикалят частните ферми из района, за да нюхат дали се спазват противошапните изисквания.

В момента запаленият ловец Георги Манев, който по това време на годината обичаше да  преследва вълци из Странджа, сега се намира във Великотърновския район, където ловува заедно с авера си хотелиерът Стефан Шарлопов. С Шарлопов ги свързва патриотичната завера да направят фестивал на народната носия в Жеравна, където двамата си дават среща всяка година в края на август.

 





Ключови думи: Божура, Странджа, Янчо Патриков, Георги Манев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |