В новините
 
17.02.2011 00:50   Новината е видяна 6769 пъти
ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ

ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ
 
Уважаеми господин Борисов,
 
Тъй като само преди две години бяхме приятели, посещавахте мои концерти, слушахте в колата си дисковете с моите песни, дори играхме веднъж, в една студена бургаска зима, тенис на вързано в 12 часа в полунощ, и най-вече - съгласихте се с моето отворено писмо до Вас за вредността на проекта Бургас-Александруполос - не мога да си позволя да ви мразя или осъждам. Но и не мога да си изкривя душата и да Ви се подмазвам или да премълча, това, което се натрупа у мене именно през последните две години.
Ще се опитам да бъда обективен и принципен, доколкото е възможно това, при създалите се кошмарни обстоятелства около взрива пред и в редакцията на вестник “Ретро”, в който работя.
Казвам вестник “Ретро”, защото в тази сграда, чийто наемател е моят син Недялко Недялков, се помещава редакцията на този вестник, освен издателство “Милениум” и вестник “Галерия”.
На 10 февруари беше извършен убийствен взрив, който помля половината първи етаж на сградата. Всред отломките от мебели, врати, прозорци и разрушено стълбище, аз потърсих момчето си, а то вече беше викано в полицията да дава показания и това продължава четвърти ден подред.
Преди две години и половина по подобен начин беше направен опит за убийство на другия ми син Асен от четирима , въоръжени с ножове и железни пръти, и до днес неизвестни лица. И само това, че е каратист с черен пояс, спаси живота му с цената на една рана в корема и спукан череп.
Тогава се намериха хора, и дори негови колеги, които пуснаха версията, че той сам е инсценирал всичко това.
А той беше направил голямо разследване за спасяване на парк Странджа и само преди няколко месеца беше награден с най-престижната европейска награда за разследваща журналистика, на която е носител и покойната руска журналистка Политковская. И знаете ли кой му я връчи тази награда? Самият министър на вътрешните работи на Германия.
Не искам нищо от Вашия вътрешен министър, пази боже!
Той достатъчно показа и показва своя цинизъм и безподобно самочувствие.
Не му искам оставката – той никога няма да я даде сам, защото е чужд на всякакво достойнство.
Обръщам се към Вас, защото Ви познавам от не малко години.
Обръщам се към Вас с няколко съвсем прости и конкретни въпроси:
 
1. Не Ви ли направи впечатление публикацията в броя на вестник “Галерия” на речите на Вашия приятел Волен Сидеров, в които той Ви нарича Мухобойко, и подмазвач който е мачкал ушите на Тодор Живков и на царя и който е натрупал милиони от охраната на “Лукойл”. Този брой излезе на 9 февруари, а на другата сутрин гръмна взрива в редакцията.
2. Толкова мръсно нещо ли е политиката, че могат да се забравят такива публични псувни в името на оцеляването на едно парламентарно мнозинство.
3. Как можахте да се присъедините към версията, че редакцията сама си е организирала атентата - една от публикуваните версии на вътрешния Ви министър?
4. Защо си позволихте така пренебрежително да се отнесете към този смъртоносен взрив и да го окачествите като “полицейски номерца”.
 
5. Как не намерихте една дума на съчувствие и кураж към 40-те момчета и момичета, които трябва да идват на работа под угрозата смъртоносния взрив да се повтори и този път фатално.
6. Как не намерихте една дума на съчувствие към момчето, което е било на косъм от смъртта и което е разпитвано в полицията едва ли не като престъпник.
7. Докога ще трае това разследване – дали не до края на мандата Ви /ако го изкарате до край/ и ще обявите ли резултатите, каквито и да са те?
8. Ще обявите ли лично резултатите от четиримесечното разследване на имотите на вътрешния Ви министър и ще поискате ли оставката му, ако се окаже, че най-безочливо е излъгал българския парламент?
9. Ще се намесите ли лично в работата на ДАНС и МВР да се спрат незаконните подслушвания, жертва, на които станахте твърде конфузно и Вие самият.
10. Ако решите твърдо да продължавате да стоите начело на България, бихте ли променили коренно своята политика – за гражданските права, за независимостта на медиите и свободата на словото, за ненамеса в съдебната власт и прокуратурата, за спокойствието на милионите български граждани, заплашени от угрозата да бъдат следени и подслушвани така, както преди 20 години.
 
Надявам се, че ще намерите начин и място да отговорите на един български писател.
 
С уважение Недялко Йорданов
15 февруари 2011 година




Ключови думи: Недялко Йорданов, Бойко Борисов, отворено писмо, галерия, вестник галерия, ретро, вестник ретро,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |