В новините
 
18.02.2011 04:52   Новината е видяна 10940 пъти
За цените на хранителните продукти
Евродепутатите гласуваха резолюция, с която призовават за гарантиране сигурността на храните в световен мащаб и предлагат мерки за борба с повишаването на цените на хранителните продукти.
Българският евродепутат Мария Неделчева (ЕНП/ГЕРБ) подписа резолюцията и обясни вота си с необходимостта от спешни мерки за подсигуряване стабилността на цените.
Според Неделчева трябва да се намери решение на проблемите, стоящи в основата на повишаването на цените на храните: злоупотребите с господстващото положение от страна на изкупвачи, нелоялните практики при договарянето, липсата на информация относно ценообразуването, разпределението на печалбата в рамките на хранителната верига и спекулациите на стоковите пазари.
„Ние искаме чрез реформата на ОСП да бъде осигурен стабилен първи стълб за подкрепа на доходите на земеделските стопанства и да бъдат предприети мерки за подкрепа на пазара. С цел да се намалят спекулациите на стоковите пазари ЕП изисква Комисията да подсигури повече прозрачност чрез размяната на качествена и навременна информация относно развитията на пазара. Освен това с нашата резолюция целим да подобрим мястото на селскостопанските производители в хранителната верига, за да може те да получават по-голяма част от печалбите в хранително-вкусовата промишленост”, обясни още Неделчева.
Европейският депутат смята, че спекулацията с цените на храните трябва да бъде разглеждан и в международен план. Ето защо са необходими по-бързи действия от страна на Г-20 с цел да бъдат координирани механизмите срещу повишаване на цените и да се изготви регламентация за справяне с кризи, засягащи храните и селското стопанство.






Ключови думи: хранителнии продукти, цени,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |