В новините
 
18.02.2011 05:04   Новината е видяна 10632 пъти
Дунавската стратегия и туризма
Депутатите в Европейския парламент гласуваха резолюция за Стратегията на ЕС за Дунавския регион, в която настояват до юни т.г. държавите членки да одобрят конкретни ходове за изпълнението на стратегията, както и срок за реализирането им.

Мария Неделчева (ЕНП/ГЕРБ) е национален координатор в ЕНП по Дунавската стратегия и в проведените дебати определи  стратегията като шанс да се отключи потенциала за развитие и за сътрудничество на много европейски райони в най-различни области.

Българският евродепутат наблегна на мястото на Дунавската стратегия в две много важни според нея области: развитието на туризма и поддържането на сигурността в региона.

Що се отнася до мястото на  Дунавската стратегия в развитието на туризма, то може да допринесе за намаляване на социално-икономическите различия в Европа, да създаде нови работни места и да стимулира културния диалог и опознаването на богатото европейско културно, етническо и природно наследство в региона, смята М.Неделчева.

Освен това Дунавската стратегия може да допринесе за поддържането на сигурността в региона по течението на река Дунав и да изиграе важна роля в регулацията на миграцията в и извън Съюза, както и в борбата с престъпността, заяви българският евродепутат. „С цел постигане на реални резултати, съвместната работа в едни толкова чувствителни сфери каквито са сигурността и миграцията, е от първостепенна нужда. Ето защо приветствам укрепването на регионалното сътрудничество в тези области и осигуряването на по-добър институционален капацитет в тази насока”, заключи М.Неделчева.






Ключови думи: Дунавска стратегия, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |