В новините
 
21.02.2011 08:00   Новината е видяна 10489 пъти
Гърция не коментира Бургас-Александруполис

Гърция засега не коментира информациите за евентуално оттегляне на Русия от проекта за строежа на нефтопровода Бургас- Александрополис и очаква разяснения във връзка с руската позиция по този въпрос. Това заяви официалният говорител на гръцкото правителство Георгиос Петалотис, цитиран от руската агенция ИТАР-ТАСС.
Вицепрезидентът на Транснефт Михаил Барков заяви в Москва, че акционерите по проекта Бургас-Александруполис ще обсъдят възможностите за по-нататъшно съществуване на компанията-собственик на бъдещия нефтопровод.
Помолен да коментира възможността за излизане на руската страна от проекта, Петалотис казал, че "са се появили" съобщения по темата, но гръцката страна очаква конкретни решения по нея, така че да може официално да бъде формулирана позицията на гръцкото правителство.
Запитан дали гръцкото правителство е доволно, тъй като премиерът Георгиос Папандреу първоначално е говорил за преразглеждане на споразумението за нефтопровода, Петалотис отговорил: "слуховете имат отношение не към гръцката, а към руската страна и че за това е нужно да се видят решенията на руската страна, все пак нашата позиция остава неизменна".




Ключови думи: нефтопровод, Бургас- Александрополис, Георгиос Петалотис, Михаил Барков,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |