В новините
 
12.10.2004 15:28   Новината е видяна 3350 пъти
Бургас ще си сътрудничи с южноафриканския град Мпумаланга
Подновяването на споразумение за сътрудничество между Бургас и една от най-големите южноафрикански области Мпумаланга обсъдиха днес областният управител Иван Витанов и посланикът на ЮАР у нас Герхард Висер, който беше на посещение в Бургас заедно със своята съпруга. По време на срещата с Витанов беше обсъдена идеята за побратимяване между Бургас и южноафриканските градове Порт Елизабет и Исланден. Посланикът изрази надежда за възстановяване на търговските и културни връзки между двете страни, но не се ангажира с конкретни инвестиционни обещания. По-късно посланик Висер посети и общинското ръководство, там той беше приет от четиримата заместник-кметове.


125 хил.лв са приходите от курортна такса в Община Царево. До края на октомври в бюджета се очаква да постъпят още 7 хиляди лева от курортна такса. Финансовите постъпления от летния сезон обаче са само 1/10 част от инвестициите, необходими за подобряване на инфраструктурата. Общината ще използва тези средства и други неданъчни приходи за подмяна на асфалтовата настилка на улиците в Царево, Ахтопол и Синеморец и за довършването на ремонтите на анализационната мрежа. Обсъжда се и възможността за прекатегоризация на третокласния път Царево-Резово. Кметът Петко Арнаудов ще настоява пътя да стане общинска собственост, за да се полагат повече усилия за неговата поддръжка.


Шеста официална работна среща между представители на РДВР Бургас и Областна дирекция по сигурността Къркларели започна днес в Бургас. Срещата стартира с работно заседание, водено от генерал-майор Красимир Петров – Директор на РДВР Бургас и от Решат Алтай - Директор на сигурността от Областната дирекция по сигурността – Къркларели. Обсъдени бяха сътрудничество между двете дирекции в издирването, оперативния контрол и залавянето на терористи на територията на двете области, взаимодействието им в борбата срещу наркотиците и незаконната миграция. Обсъждано е сътрудничеството в контрола на пътния трафик, предотвратяване и разкриване на кражби на моторни превозни средства, издирване на престъпници на територията на двете области и евентуални съвместни действия по потушаване на пожари в граничната полоса.


Бургаският “Ротари клуб Пиргос” се побратими с два клуба от турските градове Одрин и Истанбул и един от гръцкия град Димотика. Общата съвместна дейност на трите клуба ще бъде свързана с подпомагането на проект “Трансграничен парк Странджа” на територията на България и Турция и с подготовката за честването на 100 годишнината от създаването на “Ротари Интернешънъл”. Договорите за сътрудничество предвиждат симпозиуми, конференции, организирани от уучебни заведения и институции в Одрин, Истанбул, Димотика и Бургас. На 5 ноември, по случай чартирането на Интеракт клуба – структурата за средношколци, в Бургас ще гостуват ротарианци от побратимените клубове от Турция и Гърция.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |