В новините
 
26.10.2004 14:59   Новината е видяна 3828 пъти
Камион- цистерна катастрофира до Средец
Представители на фирми от Бургас да вземат участие в подготовката за празника на града Никулден беше основна тема на разговор между кмета Йоан Костадинов и местни бизнесмени. Градоначалникът обяви, че помощта може да бъде под формата на дарение или спонсорство.Той предложи отделните фирми да украсят пространствата пред своите офиси, а други да направят открити щандове за продажба на риба.Всички представители на бизнеса,които искат да се включат в инициативата могат да получат по-подробна информеция на телефон 84 13 13.

Камион – цистерна МАН, натоварен с дизелово гориво се преобърна на входа на град Средец и затрудни движението по пътя Бургас – Елхово. Цистерната е носела 22 тона Евродизел. Произшествието е станало при навлизане в ляв завой с несъобразена скорост, камионът се преобърнал странично. За изправянето му днес в Средец пристигна 100 тонен кран. 7 и половина тона гориво са претоварени, разливът е несъществен, коментира за Дарик директорът на Гражданска защита – Бургас инжетер Йордан Лозев. КЪм този час на деня всички проблеми са отстранени и пътят Бургас-Елллхово е отворен напълно.

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на Образованието и Науката Таня Борисова изпрати писмо до кмета на Бургас Йоан Костадинов и неговия заместник по въпросите на образованието Маруся Любчева. Повод за писмото е отличното представяне на Свилен Искров - ученик от Бургаската математическа гимназия “Академик Никола Обрешков” на Международната олимпиада по физика в Сеул – Корея. Представянето на Свилен Искров беше спонсорирано от община Бургас. “Успехът на Бургаския ученик е свидетелство за високия профеесионализъм на учителите и градивния потенциал на младите умове на съвременна България, както и за плодотворното сътрудничество между институциите, работещи за Българското образование”, пише още в писмото.

23 годишен мъж беше пребит с дървена бухалка днес малко след полунощ в компютърен клуб в блок 77 в компрекс “Лазур”. След побоя, двамата нападатели намушкали мъжа с нож в крака. Пострадалият е настанен за лечение в бургаската болница, без опасност за живота с фрактура на лявата ръка, рана на главата и прободна рана в лявото бедро. Работата по случая продължава от служители на Пето РПУ Бургас.
Проектът “Кампания за подпомагане на гражданското участие в процеса на вземане на решения” на Община Бургас беше избран като добра практика на среща на Техническия консултативен съвет, проведена в Дубай. На нея бяха разгледани общо 700 практики от целия свят. Над 2100 практики от 140 страни са събрани в базата данни на програмата на ООН за населените места. На тази база се създава дневник за обмяна на добри практики. Община Бургас получи покана за участие в бъдещия кръг на Международната награда на Дубай на най-добри практики в областта “Устойчивост”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |