В новините
 
28.10.2004 10:46   Новината е видяна 2064 пъти
Новините на Дарик радио
Кметът на китайския град Янтай, Зоу Ки, който гостува в Бургас начело на делегация изпрати писмо до Бургаския си колега Йоан Костадинов. В него той благодари за приема в нашия град и отбелязва, че посещението е било особено успешно за развитието на икономическите и културни връзки между Бургас и Янтай. ”Най-важният резултат от моето посещение е споразумението, което ние подписахме и което поставя солидна основа за нашите бъдещи взаимоотношения на обмен и сътрудничество”, пише още в писмото кметът на китайския град.

Експресни физико-химични анализи на морската вода в парка на Приморско и изложба на рисунки и предмети на морска тематика и от морски материали във фоайето на община Бургас. С тези две събития ще бъде отбелязан поредния ден от програмата за 31 октомври – Международния ден на Черно море. В тях ще участват Екоклуба при Общински Детски Комплекси, Българското движение за птиците и ученици от Бургаски училища и училището в Приморско. За утре е предвидено почистване на плажната ивица в Бургас, което ще започне от моста под Казиното.

От 16 часа в заседателната зала на общината започва работа кръгла маса на тема “Бургаската детска литература през последните 10 години”.

Отново днес, от 17.30 в сградата на Териториална данъчна дирекция “Републикански данъци” (бившата БНБ) ще бъде открита изложба “Стоте книги, които всеки Българин трябва да е прочел”.

Ученици от IV до VIII клас от 26 училища от Бургас и региона премериха сили в математическа олимпиада, която се проведе в сградата на математическата гимназия в града. На първо място отборно ке класира ПМГ “Никола Обрешков”, след нея са училищата “Братя Миладинови”, “Елин Пелин” и “Димчо Дебелянов”. Първенец от петите класове стана Георги Пеев, от шестокласниците - Красимира Божанова, от седмокласниците – Александър Макелов, а от осмите класове – Мартин Марков. Победителите получиха предметни и парични награди.Заради годишна профилактика днес електричеството ще бъде спряно от 9 до 16.30 часа в общините Средец и Несебър, както следва. В об7щина Средец – РПУ Средец, Гранична полиция, ОДЗ – 1, ЧИталище Пробуда, Общински съвет, Банка ДСК, улиците Христо Ботев, Васил Коларов, Братя Миладинови, Москва. В Община Несебър от 9 сутринта до 4 следобед ток няма да има в новия град и промишлената зона. Порида сложната конфигурация на електропреносната мрежа са възможни краткотрайни или продължителни смущения в снааабдяването на търговски или жиилищни обекти, които се намират близо до посочените райони.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |