В новините
 
04.11.2004 10:41   Новината е видяна 4413 пъти
Общинска комисия ще контролира ученическите екскурзии в Бургас
Учредителен протокол за създаването на общинската комисия за безопасност на движението бе подписан днес. В нея участват представители на общината, Комисията по транспорт към Общинския съвет, КАТ, ДАИ, служители на автобусни и таксиметрови компании. Тя ще заседава всеки първи четвъртък от месеца, като решенията й са препоръчителни.
Новосъздадената комисия ще бъде уведомявана от училищните ръководства за всички ученически екскурзии. В комисията трябва да достига информация за маршрута на екскурзиите, датата на тръгване, времетраенето и номера на автобуса, с който пътуват децата, седмица преди отпътуването.
От своя страна общинската комисия ще предоставя информацията на КАТ и Регионалния инспекторат по образованието.
Членовете на комсията решиха още всички автобуси за екскурзии, организирани от училища в централна градска част, да тръгват от едно и също място. Целта е да се предотвратят произшествия с деца- екскурзианти при тръгване и пристигане от натоварените улици в центъра на Бургас. Членовете на комисията приеха това да е паркингът на автогара “Изток”.
На следващото заседание комисията ще обсъди предложението да се създаде специален пункт от КАТ, в който автобусите за ученически екскурзии да минават предпътен преглед. Това обаче не означава, че отпада задължителният технически преглед на фирмата превозвач.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |