В новините
 
01.11.2004 04:23   Новината е видяна 6111 пъти
БСУ
БСУ влезе в Новата сграда.

BFU

Отново се доказа, че планината и да я преместят - пак си остава планина или поне хълмче, а Мохамед и пророк да е - пак може да остане на сухо, ако все се опъва като магаре на мост, и тогава само дето е пророк вече няколко мандата. Най-много да не го поканят повече край масата.

BFU

Изминаха няколко години (но не повече от две), откак една сюрия юристи, които и до днес не са големи на Бургаския университет се намъкнаха в сградата и започнаха да тормозят ръководство, преподаватели и студенти.

После взеха да секат растения от редки видове, защото били остатъци от комунизма във вътрешния двор на вече бившата сграда на БСУ. Както и да е - вандалщината остава за оставащите, барабар с клиентите им, които овсен мода рае живеят и за сметка на данъкоплатеца.

След това се заниза огърлица от простотии - блестящи мъниста, бисери и диаманти на дюмбелщината.

И още веднъж ще кажем - всичко е вече в миналото, а бъдещето изглежда блестящо като
фойеверките, които снощи осветиха новия център на Бургас.


BFU
Президентът Първанов: БСУ заслужава този дом.

24 Часа Море
Диана Саватева
Президентът и ректорът Чобанов заедно прерязаха лентата

Президентът Георги Първанов и ректорът на БСУ проф.д-р Петко Чобанов заедно прерязаха вчера лентата на новия академичен комплекс в Бургас.
Това бе кулминацията в тържествената церемония, която започна в 14 ч. Пред сградата на бившия партиен дом /сега Дом на престъпника /.
BFU
Президентът и съпругата му Зорка Първанова бяха посрещнати от Ректора. Духов оркестър поведе ществието към новата Алма Матер.
Бургас от днес е различен, нека с това поставим началото на красивия ренеранс на града ни, каза ректорът в словото си пред стеклите се за церемонията хиляди бургазлии.
От днес при какви условия трябва да учат студентите у нас, вече има достоен отговор: “Каквито са в БСУ”, подчерта професор Чобанов.
Президентът Първанов изтъкна, че през годините Бургас се е наложил като университетски център на европейско ниво и едно от истинските средища на духовността. Чувствам се поне 1% домакин, рече просветният минстър Игор Дамянов още при посрещането на президента. Той пожела на студенти и преподаватели попъен вятър. Областният управител Иван Витанов поздрави ректора за денонощната му ангажираност при реализацията на проекта.
Сградата бе осветена от Сливенския митрополит Йоаникий.
Единствен на церемонията не е бил поканен кметът Йоан Костадинов, който (според запознати със случая) многократно е създавал пречки за реализиране на този проект, има пръст в задгърбените вече проблеми на БСУ и нееднократно е отказвал да приеме ректора.

Строежът на университетската сграда е най-голямата инвестиция в Бургас за изминалите години. Строежът е реализиран изцяло със средства на Университета и е лична заслуга на сегашното ректорско ръководство, смятат студентите. От днес те са с ново самочувствие.

Президентът Георги Първанов откри новата сграда на Бургаския свободен университет
Агенция Фокус
31.10.2004 20:22часа
BFU
Пред около 2000 души президентът Георги Първанов откри новата сграда на Бургаския свободен университет, съобщи Дарик радио.
Президентът преряза лентата точно в 15 часа. Ултрамодерната постройка за над 14 млн. лева бе осветена от сливенския митрополит Йоаникий. Приветствено слово произнесе министърът на образованието и науката доц. Игор Дамянов. В 18 часа започва грандиозният коктейл, на който са поканени 700 гости. Сред тях са ректорът на Тракийския университет в Одрин и ректорът на университета “Еди Тепе” в Истанбул, дипломати и политици. Събитието ще бъде отбелязано и с тържествена заря в 20 часа.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |