В новините
 
30.12.2004 13:00   Новината е видяна 2856 пъти
Няма да има проблеми с банкоматите по празниците
Хората с дебитни карти могат да са спокойни, че ще разполагат с парите си по празниците. Банкоматите ще са пълни с пари по всяко време, уверяват от банките. Банките ще оставят дежурни екипи, които ще следят дали в машините има достатъчно банкноти и дали уредите функционират нормално.

Специална организация за зареждане е направена в Булбанк. Дежурни ще пълнят АТМ-ите с банкноти и ще отстраняват технически проблеми. Трезорът обслужва 167 устройства в цялата страна. Екипи ще има и ДСК в пиковите моменти, когато се пазарува най-много или са нужни пари за празничната вечер. От банката осигуряват дежурни през уикендите, които проверяват наличността в машините и състоянието им. Трезорът поддържа 351 банкомата в страната. В ОББ също ще работят по празниците. Това е банката с най-голям брой АТМ-и - почти половината от всички инсталирани в страната. Общо 1702 банкомата има у нас към 1 декември 2004 г., сочи статистиката на картовия оператор БОРИКА. От тях 458 са в София.

От съображения за сигурност банките отказват да съобщят каква е максималната сума, с която се зареждат машините. Според запознати, у нас са инсталирани 5-6 основни вида банкомати. Възможно е те да се пълнят с 50-60 хил. лв., ако банкнотите са по 20 и 10 лв. Машините най-често се зареждат с тези номинали, защото това са най-употребяваните банкноти у нас, сочи статистиката.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |