В новините
 
07.01.2005 11:15   Новината е видяна 3425 пъти
Данъчни декларации ще могат да се получават вече и в общините
Поредната данъчна кампания вече е в ход. За областта това е втората след старта от Бургас през лятото на 2003 г. на реформата в данъчната администрация, целяща създаването на Национална агенция за приходите. От ТДД”Републикански данъци”- Бургас информираха, че основното количество декларации по закона за облагане доходите на физическите лица вече е получено. Очакванията са да бъдат подадени над 100 хиляди декларации. В 13-те общини на региона са разпратени необходимите първоначални количества. Териториалният данъчен директор Румяна Дулева поясни, че нов момент в тазгодишната кампания ще бъде възможността декларациите да се получават и подават вече и в съответните общини.” Проведени са разговори с всичките кметове в областта, уточняваме техническите подробности. В най-скоро време ще стане ясно дали всичките 13 градоначалника ще предложат на своите съграждани тази нова услуга. Нашето желание е такова, данъкоплатците да бъдат максимално улеснени, да не губят излишно време и средства в тези кампании,“ добави Румяна Дулева. От данъчната дирекция уточниха, че няма да се допусне безконтролно раздаване на декларации, но същевременно всеки ще може да получи поне още един екземпляр.
Контактувайте с нас дистанционно, призовават данъчните, като припомнят за алетернативните начини – подаване на декларация през пощенските клонове, заплащане на налозите по банков път и подаване на ДДС по интернет. Декларациите могат да се изтеглят и от сайта на Главна данъчна дирекция. Всеки жител на региона ще може да получи компетентна информация относно данъчната кампания на телефони 878 126 и 878 217, както и на Зеления данъчен телефон 0800 11 200. Неговото избиране е безплатно от региона. Пощенските клонове също ще разполагат с образци на попълнени данъчни декларации и с телефонни номера за информация в данъчната дирекция.
Данъчните информираха още и за някои важни промени в облагането с патентен данък. Трябва да се знае, че от тази година декларациите за патентен данък ще се подават в териториалната данъчна дирекция по постоянен адрес – за физическите лица и едноличните търговци, и по място на данъчна регистрация – за юридическите лица.
Освен това патентният данък вече ще се внася по сметката на териториалната данъчна дирекция по постоянен адрес – за физическите лица и едноличните търговци, и по място на данъчна регистрация – за юридическите лица, независимо къде се намира обектът. Размерът на данъка ще бъде изчисляван на база размера за съответното населено място, където се развива дейността или се намира обектът.
Сроковете за подаване на декларациите и заплащането на налога се запазват.
До 31.01.2005 г. за патентния данък и непосредствено преди започването на дейността, когато тя е в течение на годината. Данъкът се внася през годината на четири равни части, както следва: за първото тримесечие до 31 януари, за второто – до 30 април, за третото – до 31 юли и за четвъртото – до 31 октомври. Ако декларацията се подаде до 31 януари и в същия срок се заплати пълният размер на данъка, се ползва 5 на сто отстъпка.
До дни предстои активирането на услугата издаване на удостоверения по електронен път от данъчната администрация за жителите на община Царево, която ще бъде втората след Несебър активирала своя електронен подпис. Желание да предоставят подобни улеснения са изявили почти всички кметове в региона, добави още Румяна Дулева. Това на практика означава, че удостоверението ще се получава от общинския фронтофис, без да има нужда да се пътува специално до Бургас.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |