В новините
 
07.01.2005 14:19   Новината е видяна 3426 пъти
Екстрадираха племенникът на Сюлейман Демирел



Племенникът на бившия турски президент Сюлейман Демирел – Яхия Мурат Демирел и неговата съпруга Айше бяха предадени на Турция по взаимна спогодба за взаимопомощ в случаи на задържане на лица, следствени в една от двете държави. Това стана на Граничен контролно пропускателен пункт Малко Търново от служители на Регионалното звено за борба с организираната престъпност. Демирел и неговата съпруга бяха арестувани на 1 януари на борда гемията “Риза Терзиоглу”, на която бяха открити и голямо количество обезболяващи лекарства. Яхия Мурад Демирел е следствен в Турция за източване на тамошната “Еге банк”, за измами, нарушение на закона срещу организираната престъпност, над 10 пъти му е забранявано да напуска страната. Айше Демирел е разследвана за банкова измама от истанбулската полиция през 2000 година, забранено й е да напуска Турция.
С двамата беше задържан и Мехмед Арикан, който предложи подкуп на гранични полицаи. В момента той е освободен под гаранция от 10 хиляди лева.

Изграждане на технологичен парк и обособяване на икономическа зона са част от приоритетите в работата на община Бс и консултативния бизнес съвет – обявиха по време на съвместното си заседание кметът на община Бс и председателят на ТПП Цанко Иванов.
До края на февруари ще бъдат определени терените , които ще бъдат предложени на инвеститори и предприемачи.
Съдействие при намирането на парцели ще бъде потърсено от министъра на външните работи Соломон Паси и колегата му от министерството на отбраната Николай Свинаров – съобщи Йоан Костадинов.

Община Бургас е официално номинирана за участие в петата фаза на програмата за българоамериканско икономическо сътрудничество.
Окончателното подписване на договора е насрочено за 31 Януари.
Целта на програмата е да стимулира с технологична помощ и финанси изграждането на зони в общините , където да се раеализират практически научни открития.
Постъпките на община Бс за участие в програмата са отнели повече от година и половина – обяви зам. кметът Венелин Тодоров.

Работник в Пристанище Бургас загина по време на трудова злополука. Според източници на “Дарик” пожелали да останат анонимни,мъжът е трябвало да се пенсионира на 28 този месец. Инцидентът станал при помпене с компресор на гума на пристанищен трактор. В противоречие с правилата за безопасност и охрана на труда, гумата не била поставена в предпазната клетка. От налягането обръчът на гумата изхвърчал и се врязъл в главата на жертвата. Той бил откаран в бургаската болница и опериран по спешност, въпреки това починал вследствие на травмите.

Данъчни декларации вече могат да се получават и подават в общините, съобщиха от пресцентъра на Териториална данъчна дирекция “Републикански данъци” – Бургас. В момента се уточняват техническите подробности, от данъчната дирекция уточниха, че няма да се допусне безконтролно раздаване на декларации, но всеки ще може да получи поне още два екземпляра. Всеки жител на региона може да получи информация за данъчната кампания на телефони 878 126 и 878 217, както и на Зеления данъчен телефон 0800 11 200. Неговото избиране е безплатно от региона.

24 годишен шофьор от Айтос е настанен в Бургаската болница с опасност за живота след катастрофа. Х.С. управлявал “Ауди 80” по пътя Бургас – София в района на Айтос. След неправилно изпреварване, лекият автомобил се блъснал челно последователно в камион “МАН” и камион “ИФА”. В инцидента е пострадал и неговия спътник – 34 годишният Н.С., също от Айтос, който е настанен в Бургаската болница с контузии по глаавата и травма на гръдния кош, без опасност за живота.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |