В новините
 
22.01.2005 13:55   Новината е видяна 2844 пъти
Декларираме си данъците през компютъра
Най-късно в началото на февруари всеки гражданин ще може да декларира данъците си по Интернет. Условието е да има електронен подпис. Той се издава от "Банксервиз" и "Информационно обслужване". Заявление се подава онлайн от Интернет-страниците на фирмите издателки. В него се описват личните данни на лицето, което ще го ползва.
Сертификатът за електронен подпис задължително се получава лично. На място се подписва договор за удостоверителни услуги, а идентификационният номер на електронния подпис се записва на чипкарта. Процедурата отнема около 15 минути.
Цената на електронния подпис, издаван от "Банксервиз", е около 80 лв. Тя включва записването на чипкартата и безплатен софтуер. Четецът се заплаща отделно. До края на януари "Информационно обслужване" има промоционални оферти. Електронният подпис за физически лица излиза 70 лв. Отделно се заплащат чипкартата и четящото устройство. Очаква се цените да падат паралелно с увеличаване броя на клиентите.
Електронният подпис важи една година. Подновяването излиза около 30% от първоначалната цена, т. е. около 20-30 лв. Преди да се подаде данъчната декларация се изпраща заявление за подаване на данъчни документи по електронен път, парафирано с електронен подпис.
Образец ще има в сайта на Главна данъчна дирекция. След това се попълва и подписва данъчната декларация, която също ще може да се намери на Интернет-страницата на дирекцията.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |