В новините
 
25.01.2005 07:04   Новината е видяна 3787 пъти
Снегът блокира половин България, уби 14 в САЩ
Обилният снеговалеж следобед вчера блокира пътищата в половин България. Изключително затруднено бе движението от Ботевград към Мездра, Враца и Монтана. От КАТ съобщиха, че пътят е заледен, имало и закъсали тирове. Полицаи отбиваха потока и пропускаха само серии от по няколко автомобила в една посока.
Заради бързото натрупване на снежна покривка бяха въведени ограничения в движението в района на Кюстендил, Смолян, Банско и Гоце Делчев - всички леки автомобили се придвижваха само с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.
За времето от 14 часа, когато започна да се сипе снегът в София, до 17 часа, по улиците в столицата натрупа трисантиметрова покривка, която бързо се превръщаше в лед. До този момент обаче нито една от фирмите, които отговарят за почистването в София, не бе изпратила коли, които да нахвърлят пясък по улиците. "За да тръгнат колите да опесъчават, трябва да има поне 4-5 см сняг. В момента все още няма такава покривка", обясниха за "Монитор" от Столичния инспекторат в 16.50 часа. Според тях усложнена обстановка нямало.
Заради заледяването и хлъзгавата настилка в централната част на града обаче трамваите и автобусите се движеха със средно закъснение от по половин час до 40 минути. За кв. Симеоново коли на градския транспорт въобще не вървяха заради изключително тежкото пътно положение там. От кръстовището на бул. "България" за квартал "Емил Марков" се виеше километрична колона от коли, която започваше още от НДК. Затруднено бе движението и по "Симеоновско шосе", бул. "Цар Борис III". Задръствания имаше и по "Цариградско шосе". На кръстовището на "Орлов мост" придвижването на колите бе допълнително утежнено от разваления светофар. През 50 м шофьори и пътници бутаха закъсали заради износени или летни гуми коли.
Заради хлъзгавия път на Околовръстно шосе се обърна бетоновоз. Инцидентът спря за повече от час движението и в двете посоки на инфарктния и натоварен път.
Най-малко 14 са загиналите американци, след като вчера снежни бури връхлетяха североизточната част на страната. Десетки са ранените. Повечето от загиналите са станали жертва на катастрофи, причинени от виелиците.
Най-тежка е ситуацията в Масачузетс, Ню Джърси и Роуд Айлънд, чиито губернатори обявиха бедствено положение. Стотици са заседналите автомобили по улиците на Бостън и Ню Йорк. Над 60 са отменените полети на летище "Кенеди" в Ню Йорк.Затворени са летищата в Бостън, Провидънс и Роуд Айлънд. Властите призоваха гражданите да не излизат от домовете си, освен ако не е извънредно спешно.
Обилните снеговалежи затрудниха също движението по пътищата в Централна и Западна Турция, Сърбия и Албания.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |