В новините
 
25.01.2005 13:44   Новината е видяна 3807 пъти
Бургас без опашка за винетки, все още
Близо 3000 винетки за леки автомобили са продадени до този момент в Пътно управление в Бургас. Там е разположен един от пунктовете на Изпълнителна агенция “Пътища”. Други пунктове за продажба на винетки са разкрити на ГКПП Малко Търново, Бургас ферибот, КПП Лукойл Нефтохим-портал 3. Стикерите ще се продават и в клоновете на ДЗИ и Български пощи.
1500 шофьори на товарни автомобили с 2 оси вече са заплатили винетната такса. Все още няма опашки пред пунктовете, съобщиха техни служители. Те обаче прогнозират, че повечето шофьори ще заплатят винетната такса последните два дни преди изтичането на срока.
В Бургаска област, пътищата за които ще плащаме винетна такса са 30. В тях влизат Ямбол-Бургас и Варна- Бургас, които са част от автомагистралите. Ще плащаме и за първокласните пътища: Карнобат-Бургас, Обзор-Слънчев бряг-Бургас-Маринка- Звездец-Малко Търново до границата с Турция. В списъка, приет с решение на Министерски съвет са включени и второкласните пътища: Средец- к/с "Меден Рудник", Созопол, Приморско, Царево и Малко Търново. Най-много са третокласните пътища в областта, за които ще се плаща винетна такса - 24. Сред тях са Дъскотна-Айтос, Дюлино, Оризаре-Каблешково, Руен-Преображенци-Просеник-Горица, Винарско-Кръстина-Камено-Братово,Лукойл Нефтохим Бургас-Камено, Миролюбово-Изворище-Брястовец-Каблешково-Ахелой,кв.Горно Езерово-Братово-Равнец, Бургас-кв.Долно Езерово,пътно кръстовище Тънково-Слънчев бряг.
Цени на винетки за МПС с българска регистрация
2005 Година Месец Седмица
Лек автомобил 54 лв. 10 лв. 4 лв.
Автобус+товарен с 2 оси 271 лв. 49 лв. 20 лв.
Товарен автомобил с пов. 3 оси 541 лв. 97 лв. 39 лв.
Цени на винетки за МПС с чуждестранна регистрация (в евро)
2005 Година Месец Седмица
Лек автомобил 59 10 4
Автобус+товарен с 2 оси 295 52 21
Товарен автомобил с пов. 3 оси 589 106 42
100 лева ще бъдат глобявани шофьорите, които нямат винетки. Санкцията за автомобили с 8 места е 200 лева. За собствениците на моторните превозни средства с над 8 места,неплатили винетна такса глобата е 500 лева. Също 500 лева е глобата за товарни автомобили с 2 оси, а 1000 лева ще бъде за товарните автомобили с повече от 2 оси. Санкциите ще бъдат налагани от служители на КАТ и на Управление пътни такси и разрешителни към ИА”Пътища”.
Освободени от винетки са превозните средства на националната полиция, противопожарната охрана и неотложната медицинска помощ с постоянно фиксирани сини или червени светлини и звуков сигнал, мотори и мотопеди и автомобили, собственост на лица с инвалидност от І до ІІІ категория за един лек автомобил с обем на двигателя до 1800 куб. см. /100 к.с./.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |