В новините
 
26.01.2005 11:51   Новината е видяна 2137 пъти
По 45 лева броят родители за участие в математически форум
За 10 път Бургас ще бъде домакин на част от националните зимните математически сътезания. Домакинството тази година ще си поделим с Варна.
Организаторите предвиждат рекорден брой участници в това издание на надпреварата. До сега броя на заявилите участие е 746 души.
Тук ще се проведат състезанията по математика за ученици от 9 до 12 клас. За участие в тази категория до сега са се записали 506 деца. По информатика възрастовата група е от 4 до 12 клас. Тук сили ще мерят 170 деца. Трета дисциплина в състезанието е математическа лингвистика и ще вземат участие ученици от 5 до 12 клас. 70 са кандидатите в категорията, които ще спорят за призовите места.
Задачите над които ще се потят участниците са съставени от екип математици и са съгласувани с Министерството на образованието.
За първи път в Бургас ще има и международно участие. Това е отбора на Краснодар който се води от извстния математик Игор Федоренко. Те са за трети път в България и досега са се включвали в пролетните издения на математическите състезания.
В зависимост от представянето на участниците в Зимните математически състезания ще бъде направен подбора на децата които ще ни представят на предстоящата Балканиада, както и на Международните олимпийски състезания.
За да се включи обаче едно дете в надпреварата е нужно да заплати такса за участие която е 8 лв. Това организаторите ни увериха, че се поема от ресорното министрество или от съответната община. Но всички останали разходи по транспорт храна и преспиване на састезателите се поема от тях самите или по- точно от родителите им. Или сумата необходима за да може едно дете да участва е около 45 лева.
Това с нежелание си признаха председателя на съюза на математиците в Бургас – Коста Папазов и директорът на Математическата гимназия в града ни Станчо Славов.
Шефката на Регионалния инспекторат към МОН – Таня Борисова, пък отбеляза, че това не е състезание по масовост и който иска да участва ще трябва сам да си поеме разходите.
Организаторите се похвалиха дори, че Бургас предлага по- евтини състезания.
Състезанието ще се проведе на 29 януари в сградата на Бургаския свободен университет, регистрацията ще е ден по- рано в Математическата гимназия ище започне в 13 часа. Крайните резултати ще бъдат обявени на 31 януари в 8 часа. Победителите ще получат грамоти и парична награда.
Зимните математически състезания се провеждат под егидата на кмета на града Йоан Костадинов и Областния управител Иван Витанов. Основни организатори на проявата са МОН и съюза на математиците в България.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |