В новините
 
04.02.2005 12:24   Новината е видяна 3708 пъти
Бургаска област - затворена, в Руен - бедствено положение
Пристанището и летището в морския град са затворени. Децата не учат.

Заради непроходимостта на пътищата те няма да пътуват до съответните учебни заведения. Усложнената пътна обстановка е причина и за отмяна на днешния празник на гр. Българово. По предварителна програма там трябваше да се чества 127-годишнината от Освобождението на града от османско иго, предаде БГНЕС.
В община Руен продължава бедственото положение. Там всички селища са откъснати, почни няма проходими пътища. На територията на цялата община има аварирали близо 100 автобуси, леки коли и микробуси. Прибрани са хората, които бяха закъсали по пътя Поморие-Руен.
Близо 15 часа вече бедстват превозни средства и хора по отсечката Ябълчево-Вресово-Шиварово. В тях има и хора, нуждаещи се от инсулин. Към бедстващите са тръгнали три специализирани верижни военни автомобили-МТЛБ от Сливен, съобщи началникът на “Гражданска защита” инж. Йордан Лозев. Тежко е положението и в община Малко Търново. Там също има откъснати селища, но всички са с ток и провизии. На места преспите надвишават 1,5 м. Дежурният в Областно пътно управление съобщи, че пътищата в Бургаска област са затворени за всички видове моторни превозни средства.
Движение се допуска по Бургас-Царево, Елхово-Средец-Бургас, Бургас-Босна-Малко Търново-границата с Турция. Там автомобилите трябва да са с вериги и без ремаркета. В Бургас продължава да е в сила заповедта на кмета за ограничено движение на леки автомобили. Тази сутрин в града не пристигнаха автобусите от междуградските линии. В момента в областта продължава снеговалежът, като на места навяванията са до 1 м. Снежната покривка извън пътното платно е 50-60 см. Продължава да духа силен северен вятър, температурите са от –8 до –2 градуса.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |