В новините
 
08.02.2005 10:11   Новината е видяна 3647 пъти
Все още има затворени пътища в региона
Затворени за движение са Дюлинския и Айтоския проход, както и отсечката Слънчев бряг – Обзор, съобщиха за Дарик от Пътно поддържане – Бургас. Ришкият проход е отворен, по него, обаче, всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. Всички коли трябва да пътуват с вериги по пътищата на Малкотърновско, отворен е пътят Бургас – Малко Търново – границата, по него камионите могат да са с ремаркета и полуремаркета, но задължително – с вериги.


Златен пръстен с глава на змия и бронзова хидрия от колекцията на Археологическия музей в Несебър ще бъдат представени на изложба на тема “Траките. Енигматичните съкровища от България” в Испания. Изложбата е от 14 април 2005 до 30 март 2006 година в градовете Барселона, Мадрид и Севиля. Със свои експонати ще участват над 20 български музеи и несебърският е един от тях. В Испания ще бъдат показани изключителни паметници от древна Месембрия. Златният пръстен е от III век преди Христа и е открит в каменна гробница в некропола на Месембрия. Там е намерена и хидрията с апликирано изображение на сцена от древногръцката митология – грабването на Орейтия от северния вятър Бореас. Предметът датира от IV век прeди Христа.


Пиесата “Ментови целувки” от Мартин Макдона могат да видят довечера феновете на театъра в Бургас. Постановката е на директора на театъра Борислав Чакринов, сценограф е Мария Диманова. В ролите участват Антоанета Кръстникова, Димитрина Тенева, Красимир Кацаров, Златко Ангелов. Представлението започва от 19 часа на сцената на Бургаския драматичен театър “Адриана Будевска”.









Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |