В новините
 
14.02.2005 15:26   Новината е видяна 3397 пъти
МТС започна масирана акция срещу нелегалните автомобилни превози
Според Закона за автомобилните превози обществен превоз на пътници се извършва с автобуси, както и с леки автомобили с 6 до 9 места. Такъв вид превози се осъществява от лицензирани превозвачи, а редът за лицензиране е указан в Наредба 33 и Наредба 11 на Министерството на транспорта и съобщенията. Неразделна част от лиценза и е списъкът на моторните превозни средства, с които ще се извършва превозът.
Напоследък се появиха много превозни средства, които извършват такива превози, особено международни, без да са вписани в списък към дадена лицензия.
Във връзка с тази засилваща се тенденция министър Николай Василев нареди на ИА “Автомобилна администрация” да извърши проверки по този проблем,съобщиха от транспортното министерство.
ДАИ разпореди проверки на 27 януари и на 10-11 февруари. Органите на ДАИ извършиха проверките съвместно с Гранична полиция на подстъпите на ГКПП-тата на територията на нашата страна.
ДАИ провери 112 превозни средства, извършващи превози на пътници. В резултат на това бяха издадени 14 акта за установяване на административни нарушения. В тази връзка изпълнителният директор на ИА “Автомобилна администрация” Николай Точев издаде 14 заповеди за принудителни наказателни мерки на основание чл. 171 т. 1 и т.2 от Закона за движение по пътищата – спиране на моторното превозно средство и отнемане на свидетелството на правоуправление на водачите, които бяха връчени още на границата на нарушителите.
Това създаде неудобство на известен брой пътници, които се наложи да слязат от автомобилите и да потърсят превоз сами обратно.
Министерството на транспорта и съобщенията се обръща към всички граждани, преди да предприемат пътуване в чужбина, да се информират от сайта на ИА “Автомобилна администрация” (www.iaaa.mtc.bg) за превозвачите, които са лицензирани за такива превози, както и за международните линии, за които има издадено разрешение от МТС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |