В новините
 
16.03.2005 14:55   Новината е видяна 4523 пъти
Нови светофари за пешеходци поставят в Несебър
Във връзка с нормалното протичане на сезон 2005 г., градоначалникът ще внесе и предложение за утвърждаване на схемата за организация и безопасността на движението на територията на община Несебър. Основни приоритетни дейности тази година ще бъдат изграждането на светофарни уредби в Несебър – нова част, светофарни уредби за пешеходци в курортния комплекс Слънчев бряг, обособяването на т.нар. “сини зони” за кратковременно паркиране в централната част на с.Равда и с.Св.Влас, съобщиха от общинската администрация. Ограничителен режим за движението в старинния Несебър да се въведе от 1 юни до 30 септември ще поиска Трифонов, като контрола на пропускателния пункт да се извършва от обща компютърна система и чрез видеокамери. Задвижването на автоматичните бариери да става с програмирани магнитни карти, като жителите на града могат да ползват закупените през миналата година. При първоначално закупуване или загубване, несебърлии ще заплатят картите по тяхната себестойност. Търговци и наематели на заведения да закупуват магнитните карти на цена 50.00 лв. за един брой ще предложи Трифонов.
Утвърждаване и на схемата за търговия на открито върху терени, общинска собственост, одобрена от гл.архитект на общината, предстои да разгледат съветниците. Общо 24 са предвидените места в Несебър – стара част за продажба на картички, сладолед и пакетирани ядки. 15 места – стативи за художници са отредени в района на църква “Старата митрополия” и по 5 места за стативи за портретисти и места за приложници, съответно пред читалище “Яна Лъскова” и ул. “Рибарска”, около църква “Св.Стефан”, три павилиона да има и в района на “Пристанище – Юг”. На територията на Несебър – нова част се предвиждат 5 павилиона на ул. “Л.Каравелов” и 8 сергии за плодове и зеленчуци на Кооперативния пазар до ЦДГ “Калина Малина”. 16 са сергиите за продажба на промишлени стоки в с.Равда. По 1 са местата за продажба на сладолед, картички и пакетирани ядки в Слънчев бряг, 20 статива за плетачки за продажба на плетиво, 3 са отредените сергии за плодове и зеленчуци и 7 сергии за продажба на промишлени стоки на територията на курортния комплекс.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |