В новините
 
03.01.2001 12:47   Новината е видяна 3741 пъти
ОЩЕ ЗА СГРАДАТА НА БСУ
ОЩЕ ЗА СГРАДАТА НА БСУ
Студентската сага продължава и днес. За 11,00ч в зала 112 е насрочена пресконференция, а 12,00ч. Академичното ръководство ще се срещне със студентите. Днес е първият ден за редовни занятия и се очаква голямата част от 8-те хил. учащи се да се стекат на митинг пред спорната сграда.

Вчера изтече последния ден от срока за подаване на документи за акредитация на Висшите Учебни Заведения. Само 20 от общо 41 школа имат необходимата акредитация.

Ректорът Петко Чобанов заяви, че е оптимист и БСУ отговаря на всички условия за получаване на акредитация, изключая изискването за сградата. Според него Министерският съвет ще вземе правилното решение и е само въпрос на време нещата да приключат.

Г-н Чобанов сподели, че ще се опита да отложи появяването на оценъчна комисия до решаването на проблема със сградата и до уталожването на негативните настроения, появили се у студентите. Той твърди, че от днес тече шестмесечен срок, в който различни комисии ще посетят БСУ и ще преценят трябва ли да получи нашия университет акредитация. Основно изискване обаче е притежаването на материално-техническа база за провеждане на занятия.

БНТ, официозът "Демокрация" и централният печат мълчат по проблема, сякаш той не съществува. В недалечното ни минало, едни такива, дето ги наричахме комуняги, постъпваха по същия начин. Зариването на главата в пясъка по щраусов маниер едва ли е решение. Всъщност, това доказва колко е сериозен проблемът. Щом никой освен местните медии не смее да го отразява, то явно страхът да не стъпят в паниците надделява над широко-прокламираното обективно отразяване на събитията.

В същото време 14550 души изразиха подкрепата си към каузата на БСУ до вчера на обед. Подписката продължава. Защо трябва да се стига до сериозни неща като демонстрации, гражданско неподчинение и блокади, след като има толкова просто решение на проблема? Но бог високо, а НВ Царят е чак в Испания.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |