В новините
 
30.03.2005 13:32   Новината е видяна 2976 пъти
Данъчните очакват още 20 хиляди декларации за доходите
Две седмици преди края на кампанията в ТДД “Републикански данъци” – Бургас очакват още близо 20 000 декларации по чл.41 от Закона за облагане доходите на физическите лица. До момента над 15 000 жители на Бургас и региона са декларирали доходите си за миналата година. Крайният срок да се изпълни това задължение е 15-и април, съобщиха от пресцентъра на данъчната дирекция. Налогът трябва да се изплати в 30-дневен срок, считан от датата на подаване на декларацията.
Броят на подадените декларации е съотносим с този по същото това време на миналата година.
Прави впечатление обаче тенденцията все повече данъкоплатци да предпочитат алтернативните начини за контакт с данъчната администрация, коментира пресаташето на дирекцията Христо Узунов.Той уточни, че почти всеки трети жител на областта е подал своята декларация по пощата или в своята община. От тази година ТДД”Републикански данъци” – Бургас предостави новата възможност – данъкоплатците да могат да получават и подават данъчните декларации в общините. От това вече са се възполвали повече от 2300 души. Други 1200 са избрали да подадат данъчната си декларация на гише в пощата или чрез обратна разписка. Данъчните са приели и над 8 300 декларации за облагане с патентен данък. Подадените декларации за облагане с корпоративен данък са над 4 000. 31-и март е последният срок за подаване на годишна данъчна декларация по ЗКПО. Корпоративният данък се внася в същия срок – 31-и март, припомниха от териториалната данъчна дирекция.
“Нека жителите на региона не изчакват последните дни 14-и и 15-и април. До всяко 14-о число се внасят справките декларации и дневниците по ЗДДС, така че в тези дни е възможно трафикът в салона за обслужване на данъкоплатците да е по-голям. За това подавайте декларации по пощата и чрез общините, пестете време и средства”, апелира началникът на отдел “Обслужване на данъкоплатците” г-жа Сияна Димитрова.
Ако годишната декларация за доходите се подаде след изтичане на крайния срок, се налага санкция в размер до 500 лева. За непосочване или невярно посочване на данни или обстоятелства, водещи до определяне на данъка в по-малък размер или до освобождаване от данък, глобата е до 1000 лева. При повторно нарушение глобите са в по-висок размер, уточниха от ТДД”Републикански данъци” – Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |