В новините
 
02.05.2005 14:49   Новината е видяна 3681 пъти
Стенли Кларк и Иво Папазов свирят на фестивала "Джаз Плюс" в София
В рамките на феста (9-14 май) ще се проведе и среща на европейските джаз промоутъри

"Влез в джаз!" - под това мото от 9 до 14 май в първото издание на фестивала "Джаз плюс" (JazzPlusFest.com) ще участват световноизвестни имена като Стенли Кларк (StanleyClarke.com), Иво Папазов, "Торд Густавсен трио" (TordGustavsen.com) и групата "Зуко 103" (Zuco103.com), информира РФИ-България (RFI.bg).
"Джаз плюс" дава поле за изява и на много от най-интересните български музиканти в областта на съвременния джаз и етно-джаз фюжън: театралният джазбенд на Антони Дончев, Стоян Янкулов и Елица Тодорова, Георги Янев и оркестър "Орфей", Петър Ралчев, "Ева квартет", както и съвсем нови формации като "Атеш Хан Тайфа" и "Кабаре бенд".

Фестивалът се организира от агенция "Джаз Плюс" в сътрудничество с "Дюкян Меломан" (Meloman-bg.com) и "Грандхотел София", като основните концерти ще се състоят в зала "България", зала 1 на НДК и лятната градина на грандхотела, а късни сешъни ще има в клуб "Чекпойнт Чарли".

В рамките на фестивала ще се проведе и среща на европейските джаз промоутъри, в която ще вземат участие организатори на джазфестивали от Белгия, Италия, Унгария, Франция, Полша и Англия, като за тях ще бъде организиран специален шоукейс с участието на избрани български музиканти.

Така "Джаз Плюс" става повече от фестивал, в който световната джазмузика ще направи престой в България, а и възможност млади български открития да се представят на европейски джазсцени.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |