В новините
 
28.01.2005 07:19   Новината е видяна 2850 пъти
НОВИ ПРОДУКТИ И ТЕХНОЛОГИИ МРЕЖИ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
Само 8 секунди са необходими за провеждане на транзакция с новите GSM/GPRS POS устройства на Хеброс Банк. Те са достъпни от началото на тази година и дават възможност за разплащания и в най-отдалечените търговски обекти без фиксирана телефонна линия или GSM-карта, тъй като имат интегрирани карти, инсталирани от банката. Всички търговски фирми с разплащателни сметки, разкрити в Банката, могат да обслужват навсякъде своите клиенти директно чрез разплащания с дебитни и кредитни карти, като използват новите GSM/GPRS POS устройства, съобщават от там.

БТК е поискала от КРС да въведе отчитане на телефонните разговори по минути. До края на 2005г. възможност за тарифиране на разговорите по продължителност ще имат 80% от общия дял на абонатите на БТК, като в момента те са 66%, стана ясно на пресконференция на КРС. Компанията ще предложи на потребителите си – цифрови и аналогови абонати с Компютъризирана система за таксуване, тарифни планове, основани на цена на секунда. Таксуването в импулси ще остане валидно само за аналоговите постове, за които няма техническа възможност за отчитане в минути.

БТК обжалва пред Върховния административен съд част от задължителните указания на КРС за изменения на Типовото предложение за необвързан достъп до абонатната линия, влязло в сила от началото на 2005 г. От БТК смятат, че липсва правно основание за включване на част от допълнителните услуги в кръга на предоставяните от компанията услуги. Налагането на подобни задължения представлява акт на свръх регулация и ще предизвика технически проблеми за БТК, смятат от телекома.

МобилТел ще може да предлага фиксирана гласова телефонна услуга, като до края на седмицата КРС ще реши дали операторът трябва да регистрира специално дружество за изграждане на мрежата. От GloBul още не са поискали лиценз за гласова телефония, допълва “Пари”. Т. нар. лиценз от точка в много точки, към който операторът проявявал интерес, не позволява да се предлагат обикновени телефони.

В края на март КРС ще проведе два явни търга с тайно наддаване за трите 3G-лиценза. Те ще са за срок от 20 г., като услугата най-вероятно ще се предлага реално някъде около средата на 2007 г. Общата начална цена, при която ще започнат двата търга, е 154 млн. лв., съобщава в. "Дневник" по информация от председателя на комисията Гергана Сърбова. Ще бъдат издадени един лиценз от клас А и два от клас В, като разликата ще е в броя на използваните честоти.

Нова модификация на червея Bagle се разпространява бързо през електронна пощаl, съобщава Sophos. Sophos препоръчва а потребителите да обновят антивирусните си продукти, за да подсигурят защитата си срещу e-mail атаки. W32/Bagle-AY се опитва да спре работата на антивирусните програми на заразения компютър. Заглявията на съобщенията, в които пристига червеят са: Delivery service mail, Delivery by mail, Registration is accepted, Is delivered mail, You are made active и др.

VERITAS Software съобщи, че продуктите им за защита, възстановяване и управление на информацията бяха определени като “Best of the Best” от читателите на Redmond Magazine (формално известно като Microsoft Certified Professional Magazine) при техния общ годишен преглед. Продуктите на VERITAS изпревариха конкуретите си в следните категории: Best Backup System, Best Storage Management Product, Best Disaster Recovery Product or Service и Best Clustering or Failover Solution. Категориите бяха 42, а гласуването продължи 10 дни, като него са участвали над 2000 професионалисти, съобщават от компанията.

Ученици от ПМГ "Васил Друмев" във Велико Търново подготвят национален турнир по информационни технологии, съобщава “Труд”. Инициатори на събитието са двамата дванадесетокласници Ивайло Събев и Андрей Попов. Темата на конкурса е "Ползваемост и достъпност", а в него ще участват около 40 проекта.

Първото триизмерно кино у нас, което ще се намира в най-големия търговски, развлекателен и бизнес център Mall of Sofia, ще се нарича М-Tel IMAX. Договорът за спонсорство на проекта бе подписан вчера между Cinema City International N.V., единият от основните инвеститори на Mall of Sofia, и “Мобилтел” АД. За киното е разработена 6-канална озвучителна система, а прожекцията става върху екрани с височината на 8-етажна сграда и 34 метра ширина. Средният екран IMAX е 4500 пъти по-голям от обикновен телевизор и достига ширината на игрище за американски футбол. Понастоящем броят на кината IMAX e 235 в 35 страни, от които 115 са IMAX 3D.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |