В новините
 
29.01.2005 16:36   Новината е видяна 6617 пъти
Sony пусна CyberShot DSC-W5, която може да се намери в някои чуждестранни магазини ....
НОВИ ПРОДУКТИ И ТЕХНОЛОГИИ

Sony пусна CyberShot DSC-W5, която може да се намери в някои чуждестранни магазини, като SonyStyle, на цена от US$ 350. Матрицата разполага с 5,1 млн. пиксела, а обективът е с 3х оптично увеличение. В обикновен режим можете да заснемате на разстояние минимум 50 см. от самия обект, а при макрорежим този показател е 10 см. Разбира се, възможен е и запис на видеоклипове, а кадрите се съхраняват на Memory Stick и Memory Stick Pro. DSC-W5 разполага с 2,5” дисплей и USB 2.0 за връзка с РС.

Hagiwara Sys-Com създаде сверхбързи USB-памети PureMaster с капацитети от 256 МВ, 512 МВ и 1 GB. Скоростта им на трансфер достига 26 MB/s при четене и 16 MB/s при запис. Поддържаните операционни системи са Windows 98 SE/MЕ/2000 (за Windows 98 трябва драйвър), както и Apple Mac OS 9.0/9.2.2/10.1.2 и по-висока. Интерфейсът е USB 2.0 (обратно съвместим с USB 1.1). Размерите на паметите са 17х71,5х10 мм. Продажбите ще започнат през февруари, а цената ще бъде около US$ 55 за най-малкия капацитет и $ 160 за 1 GB.

Yahoo внесе някои доработки в своята локална търсачка. Сега потребителите ще могат да изпрашат намерените материали по мобилен телефон, под формата на SMS-съобщении, съобщава Reuters. В Yahoo твърдят, че тази услуга e абсолютно безплатна, но е много възможно някои оператори да въведат някаква такса за такива входящи съобщения.

MioTech започна продажбите на територията на Европа на нов GPS-навигатор с кодово име Mio 269. Според информация на InfosyncWorld, устройството рабполага с Intel PXA255 процесор с тактова честота 300 MHz, 64 МВ оперативна памет и 32 МВ-флаш-памет. Освен това, любопитно е, че GPS-ът ще има и твърд диск с капацитет от 2,5 GB. Дисплеят на навигатора ще е сензорен и с диагонал 3,5”. Устройството поддържа картовите формати SD и MMC.

МРЕЖИ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ

Първите 9 курсисти, преминали обучението си по програмата “Мрежова академия” на Cisco в Народно читалище „Обединение” в Кърджали, получи сертификатите си. От пролетта на миналата година читалището е част от световната програма и придоби статут на Регионална Cisco академия. Повечето от тях са хора, запознаващи се за пръв път с компютърните мрежи. Средната възраст на курсистите е 25 - 30 г. Занятията се провеждат в ремонтирана зала на читалището с 10 работни станции и със специализирана техника за мрежи от 6 маршрутизатора и 3 комутатора.

ИНТЕРНЕТ И СИГУРНОСТ

Panda Software съобщи за появата на поредните две нови модификации на червея Bagle - BL. и BK., които се разпространяват изключително бързо. BL. заразява само компютри с Windows XP/2000/NT, а датата на изтичането му е 25 април 2006. След тази дата, червеят автоматично ще спре да се изпълнява при активиране. Bagle.BL прекратява процесите, които протичат към антивирусни програми и защитни стени и така оставя компютъра уязвим на атаки от друг злонамерен софтуер. Bagle.BL се разпространява в e-mail в съобщение с вариращи характеристики и през peer-to-peer (P2P) програми за споделяне на файлове. Не изобразява никакво съобщение, когато е достигнал компютъра. За повече информация посетете www.antivirus.bg

Kaspersky Labs получи информация, че някои из модели автомобили Lexus могат да пострадат от неизвестна вредоносна програма. Според публикации в пресата, вече са известни случаи на заразявания на навигационните системи на джиповете LX470 и Landcruiser 100, както и на седана LS430. Най вероятно вирусът прониква в бордовия компютър на автомобила през Bluetooth (като hands-free за мобилен телефон). Неизвестно е как влияет вирусът на навигационната система, нито дали тя е Symbian-базирана.

Най-популярната в света онлайн страница за покер Party-Poker.com, собственост на PartyGaming, планира да предложи акциите си на борсата, което може да се тълкува като знак за завръщане на инвеститорския интерес към Интернет бизнеса, пише в. "Дневник" по информация на Financial Times. Евентуална емисия би могла да генерира 2.3 млрд. британски лири. За целта сайтът е упълномощил две инвестиционни банки за консултанти, които да проучат стратегическите възможности.

СЪБИТИЯ

В петък Главен изпълнителен директор на Българската телекомуникационна компания Уилям Ейлуърд връчи на Главния секретар на МВР Генерал - лейтенант Бойко Борисов чек със събраната сума от "Втора национална кампания за децата на загиналите служители в системата на МВР". Благотворителната кампания продължи тридесет и шест дни и премина изцяло под егидата на Главния секретар на МВР Бойко Борисов. Събитието се проведе в в Бизнес центъра на компанията на ул. Гурко № 6 в София.

Градският съвет на БСП в Пловдив организира форум, посветен на е-управлението, информационното общество, софтуерната свобода и възможността за електронно членство в редиците на партията. Събитието ще се проведе тази неделя, а гост на проявата ще бъде шефът на "Интернет общество" Вени Марковски. Той ще е основният лектор по темата за електронното управление, съобщава в. “Дума”. Участниците ще бъдат запознати и с развивания от БСП проект за електроно членство "Redbg.org".

І награда от конкурса Netd@ays спечели проектът “Български управници през XX век” на Николай Петков и Мартин Маргаритов, ученици от 10-а клас на Образцова математическа гимназия (ОМГ) Пловдив. Призът бе даден в рамките на инициативата на Европейската Комисия – “Програма “NETD@YS” за стимулиране участието на талантливи ученици в конкурсите на Общността, в която МОН участва за първи път тази година. Инициативата е насочена към поощряване интереса на младите хора към науката и иновациите.

Галерия "Сибанк" представя проекта "Блаблас - децата и уебпространството" по идея на Мариана Асенова, пише в. "Дневник". Първият етап включва изграждането на уебсайт http://www.blablas.com, състезание "Моят герой" и първи експериментален медия-лагер. Вторият етап ще направи от уебсайта място за обучение, игра и забавления. Третият етап предвижда превръщането му в мултимедийна платформа, чрез която децата да създават сами своите истории за интернет, радио и тв програми, както и за печатни издания.

ЛЮБОПИТНО

Зара, финалистката от предаването Big Brother, е новото рекламно лице на GloBul. Варненката представя продуктите и услугите на мобилния оператор в рекламна кампания, част от която е специален тв-клип с участието на звездата от Big Brother. “Избрахме Зара за рекламно лице, защото смятаме че с енергичността и позитивното си излъчване тя най-добре предава смисъла и характера на рекламното ни послание”, коментират от Office 1 Superstore и мобилния оператор. От 29 януари 2005 г. всеки, който закупи пакет за активиране b-connect, ще получи фланелка или шапка Big Brother. От оператора предвиждат редица изнедади и подаръци.

ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

ДМТОСО – МВР, сектор “Техника“, обявява поръчка за следгаранционно абонаментно поддържане на паспортни четци, производство на Vicomp Полша (95 броя четци VPR 110S/QA, 143 броя четци VPR 123S/SG-BG, 90 броя четци VPR 500 QA, 4 броя четци VPR 500 SG. Гаранция за участие – 1400 лв. Оферти – до 14.03.2005 г., от 15 до 17 часа.

МБАЛ Плевен, ЕАД, обявява планирани поръчки за- Абонаментна поддръжка на медицинска апаратура в болницата, вкл. рентгенова (2300 лв. без ДДС), компютърен томограф (1130 лв. без ДДС), кардиографска апаратура (542 лв. без ДДС), ехографска апаратура (334 лв. без ДДС), пациентни монитори (334 лв.), наркозно-дихателна апаратура (2000 лв.), инкубатори, физиотерапевтична и др. Планирано начало на процедурата- 20.11.2005 г.- Доставка на монитори за нуждите на МБАЛ Плевен на обща стойност 300 000 лв. Гаранция за участие – 2000 лв. Планирано начало на процедурата- 10.04.2005 г.

В новия брой на в. COMPUTERWORLD

ИТ защитата у нас е далеч от желаното ниво. Само 6,81% от българските предприятия разполагат с надеждна система за сигурност, показва проучване на Net4You. Доколко защитена е вашата система? Изтича ли информация от вашата ИС? Лесно ли могат да проникнат хакерите през системата за защита на фирмените данни? На тези и още много подобни въпроси ежедневно търсят отговор не само ИТ специалистите, но и мениджърите на компании, работещи с конфиденциална информация както собствена, така и на своите клиенти. Още

Десетте най-често срещани митове на американците относно аутсорсинга. Основното убеждение, свързано с аутсорсинга извън САЩ, е че когато някъде по света може да се върши някаква работа за по-малко пари, непременно ще се мигрира натам. Разбираемо, някои американски политици се нахвърлиха остро върху аутсорсинга, защото смятат, че тази тенденция “краде” работните места в родината им. Доста често въпросите, свързани с въпросния тенденция, прекалено много се опростяват и свеждат до елементарно ниво. Не на последно място, аутсорсингът нерядко се разглежда като маркер, по който може да се съди кога нещо не е наред в американската икономика. Предвид погледа върху бизнес тенденциите, публикациите в бизнес изданията и мненията на експерти от бранша, някои от митовете около това съвременно явление могат да бъдат развенчани. Още

Възход и падение на технологиите или кои са кандидатите за Червената книга. Никой не прави анализи на залязващите технически достижения, но това също е необходимо, защото използването и поддържането на остарели ИТ средства може да струва доста скъпо в съвременната бизнес надпревара – също като залагането на неподходящ кон или използването на лъкове и стрели срещу въоръжена с танкове армия. Още

Intelligent Systems България първа покри изискванията за MS Business Solution Competency. Фирмата покри предварително изискванията за ниво на партньорство – „Microsoft Certified Partner with Microsoft Business Solutions Competency” – партньори с доказана експертиза и технологичен опит в предлагането и внедряването на интегрирани системи за управление на бизнеса от фамилията Microsoft Business Solutions. Още

Търговска ИС допринася за разрастване на бизнеса в ”Кенар”. В централното управление в София и трите регионални офиса на “Кенар” – в Пловдив, Бургас и Благоевград, интегрирана ИС напълно е обхванала търговската дейност на фирмата. От стартирането на проекта през 2002 г. до момента, когато продължава разширяването на функционалността й с въвеждане на handheld устройства за отдалечени продажби, фирмата е увеличила броя на клиентите си със 70 %. Още




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |