В новините
 
06.06.2005 08:17   Новината е видяна 2916 пъти
Намираме секциите в които трябва да гласуваме по интернет
Община Бургас предлага ново улеснение за своите граждани.
От 3 юни 2005 г. на интернет страницата на общината е поставено приложението “Избирателни секции”, базирано на Географска Информационна Система (ГИС). Чрез него избирателите могат да намерят по зададен адрес изборната секция, в която е този адрес и да видят разположението им на картата. Възможно е и само с посочване на място върху картата да видите изборната секция, която обхваща това място.
Друга функция на продукта е намирането на мястото на гласуване чрез задаване на адреса по местоживеене.
Само с посочване върху картата може да се изобрази и мястото на гласуване за съответната секция.
Освен това при зададен номер на секция могат да се покажат на списък и изобразят върху картата всички адреси, които влизат в нея. Системата разполага и с редица стандартни за ГИС функции, като разпечатване на избраното изображение, измерване на разстояния между обектите върху картата и други.
За местните избори през 2003 г. Община Бургас бе разработила локална ГИС-базирана система, която се използваше за визуализиране границите и обхвата на секциите.
Сега вече на потребителите се предлага новият продукт, който позволява достъп и на гражданите до географските данни и картата на града.
Разработката е базирана на най-съвременните средства за управление на територии – географските информационни системи и се прави за първи път в България.
Връзката към приложението е изведена на главната страница на общината – www.obstina-bourgas.org , раздел “Избирателни секции”.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |