В новините
 
22.06.2005 07:01   Новината е видяна 1962 пъти
Учители: Само Новото време от управляващата коалиция поиска среща с нас
Само Новото време от управляващата коалиция поиска да се види с нас. Това заяви председателят на Синдиката на Българските учители в Бургас Костадин Янков, на среща с кандидат-депутатите от листата на таралежите Момчил Момчилов, Петър Димов и Даниел Братанов. Новото време е единствената политическа сила, която чу учителите и направи възможно заделянето на 130 млн. лв. бюджетни средства за образованието, подчерта Янков.
Кандидатите за народни представители определиха като несправедлив фактът, че с увеличаване на минималната работна заплата на 150 лв. се изравнява възнаграждението на педагогическия и помощния персонал в българското училище. Според новововремци, обещанията за 20 % нарастване на възнагражденията са нереални, но увеличение на доходите на учителите може да се постигне, чрез приемане на адекватни закони. Според таралежите, ако парламентът разпределя бюджетният излишък, а не правителството, това ще даде възможност за пренасочване на финанси по приоритетни пера. Друг вариант за заделяне на средства и разпределянето им в образованието е, чрез съкращаване на разходите за издръжка на държавната администрация, каза Петър Димов. Новото време предлага да се обединят в едно министерствата на здравеопазването и социалната политика. Още през ноември 2004г., нововремци предложиха, т. нар. плосък данък, който щеше да доведе до фактическото увеличение на доходите, но срещу него гласуваха 227 депутати, припомни Момчил Момчилов.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |