В новините
 
05.07.2005 19:02   Новината е видяна 3524 пъти
Три имота на концесия пуска общинския съвет в Несебър
За 8 юли е насрочено 14-то заседание на ОбС – Несебър. На предстоящата сесия общинските съветниците ще обсъдят 33 точки, свързани с дейността на общината. Ще бъдат разгледани и молби на граждани, чиито решения са от компетенцията на органът за местно самоуправление.
Предвижда се местния парламент да обсъди включването на община Несебър в ИСПА, проект „Регионално управление на отпадъците – Бургас”. На 29 юни в Бургас бе проведена работна среща между МОСВ и общините от бургаски регион, относно реализацията на проекта и изграждането на регионално депо за битови отпадъци в с.Братово, гр.Бургас.
В проекта са включени общините Бургас, Камено, Средец, Айтос, Карнобат, Сунгурларе, Поморие и Руен. За да бъде включена и община Несебър, необходимо е общинските съветници да вземат положително решение за участие в ИСПА и в срок до 31.07.2005 г. да бъде внесено за одобрение в МОСВ. При евентуална реализация на областния проект, на територията на общината ще е необходимо изграждане само на претоварна станция, за което вече е взето решение №329 от протокол №11/25.02.2005 г. на ОбС – Несебър.
В проекта за дневен ред са включени и актуализация на бюджета на общината за 2005 г. в група „Физическа култура и спорт”, както и вземане решение за оценка и заплащане на инвестиции и подобренията, извършени върху спортната база в гр.Несебър. На заседанието ще бъде предложено да се състави комисия от специалисти, която да извърши проверка и да констатира какви подобрения са извършени върху имота, както и на каква стойност възлизат те към момента на извършването им. Въз основа на становище изготвено от комисията, да се предложи начин за заплащане стойността на подобренията, извършени от ПФК „Несебър” АД.
Местния парламент ще разгледа и предложение за предоставяне на концесия на три терена общинска собственост. Първият от тях е имот, представляващ УПИ I, кв.54 по плана на гр.Несебър, на площ от 9 446 кв.м. / над „Вятърна мелница”/. Предмет на концесията ще бъде изграждането и ползването на многофункционална сграда за обществено обслужване с над 2000 места, с подземен паркинг, както и да бъде извършвана съответна търговска дейност в този имот. По този начин ще се осигури целесъобразното и в интерес на гражданите стопанисване на имота, с цел задоволяване на безспорната необходимост от осигуряване на място за обществени и културни прояви, отдих и забавления, както и обезпечаване на паркоместа.
Сграда „Бивше кметство” в старинната част на Несебър е вторият имот. Преди време имотът бе обект на съдебно дело, в следствие сключен договор между Областна управа – Бургас и "Братя Ендрас" ЕООД, относно неговата продажба. Той обаче остана общински, след като с решение №652 от 06.04.2004 г., Върховния касационен съд на РБългария прогласи договора за нищожен и уважи иска на община Несебър. Предвижда се имотът, представляващ дворно място с площ от 285 кв.м., парцел ІV пл.№ 319 в кв. 52, ведно с построената в него административна сграда на четири етажа, да се предостави на концесия за ползване за „Обществено обслужване”.
Съветниците ще решават още дали да се открие процедура по концесиониране за изграждане на SPA център на сутеренен етаж от двуетажна сграда на търговски център „Несебър” в старата част.
Общинският съвет ще обсъжда и възможността за създаване на акционерно дружество с акционери „Тера Тур Сервиз” ЕООД и община Несебър. Ако местните депутати гласуват положително, след реализация на търговско дружество под формата на АД със седалище гр.Обзор, община Несебър, в Обзор ще бъде изграден комплекс от делова, търговска и развлекателна зона. По предложение на „Тера Тур Сервиз” ЕООД, проектът ще включва изграждане на аква-парк и зелени площи за отдих на жители и гости на курортното селище, търговска улица с магазини, оформяне и поддържане на крайбрежната пешеходна алея, както и редица други развлекателни и инфраструктурни съоръжения. Предвижда се инвестицията да е на стойност от 12 000 000 до 15 000 000 лв. и пълното изграждане на комплекса да бъде осъществено за 2 години.
Преобразуването на Св.Влас от село в град е една от точките в дневния ред на петъчното заседание. След проведено общо събрание и заседание на Обществения съвет към кметството, единодушно бе решението на жителите Св.Влас да бъде обявен за град. Предложението ще внесе кметът на общината Николай Трифонов.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |