В новините
 
21.07.2005 10:14   Новината е видяна 3973 пъти
Съвместни проверки на данъчни и общинари в Поморие
Данъчни инспектори от ТДД “Местни данъци и такси” – Бургас и общински служители започнаха съвместни проверки в Поморие по спазването на закона за местните данъци и такси. Целта на засиления контрол е да бъдат повишени приходите в бюджета на курортната община от местните налози.Общите действия са договорени на среща между кмета на Поморие Петър Златанов и директора на ТДД “Местни данъци и такси”- Бургас Живко Тодоров и началника на отдел “Оперативна дейност” в данъчната дирекция – Янчо Карастоянов. Проверяващите екипи вече са сформирани. Те са от по трима човека – един данъчен инспектор и двама общинари.
“Надяваме се на добри резултати. Общинската администрация разполага с по-голяма и по-точна инормация по отношение на местните обекти – кога са построени, декларирани ли са своевременно, има ли например фасадни или вътрешни подобрения, които не са обявявани. Колегите от данъчната дирекция ще ни подпомогнат със сериозния си опит в специфичната счетоводна дейност и данъчното отразяване”, коментира кметът на Поморие Петър Златанов.
Проверките ще бъдат широкоспектърни. Общинарите ще следят за категоризацията на обектите и дали хотелите не са декларирани като жилищни имоти, а в същото време да се използват със стопанско предназначение. От своя страна данъчните ще проследяват данъчно декларирани ли са имотите, в срок ли е извършено това и направена ли е данъчна оценка. Ще се прави проверка и на собствеността. Хотели, ресторанти, търговски обекти, сгради, бензиностанции, промишлени сгради и парцели ще бъдат обект на съвместните действия на данъчните и поморийската общинска администрация.
“Този контрол ще бъде добра основа за проверки и бъдещи ревизии на по-големи обекти, за които се получи информация, че данъчното законодателство не е спазено”, уточни директорът на ТДД “Местни данъци и такси” – Живко Тодоров.
Очакванията са значително да бъдат увеличени и постъпленията от курортната такса. В Поморие тя е един лев за денонощие за всеки почиващ над 18 години.
Данъчните и общинарите разчитат и на гражданска активност за сигнали за закононарушения или за опити за спестяване внасянето на пълния размер на курортния налог. Данъчните обмислят подобни съвместни проверки и с други общински администрации от областта.
“Обединяваме усилия, за да пресечем опитите за ощетяване на местните бюджети, от това всъщност страдат коректните данъкоплатци”, коментира началникът на отдел “Оперативна дейност” в ТДД “Местни данъци и такси” – Янчо Карастоянов.
880 хиляди лева са постъпленията в общинския бюджет на Поморие за първите шест месеца от данъчни и неданъчни приходи. Предварителните разчети за цялата 2005 година са за 1 335 500 лева. Със съвместните проверки данъчни и общинари очакват ръст на тези приходи от около 20 процента, а това означава реални над 260 хиляди допълнителни приходи в местния бюджет.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |