В новините
 
04.08.2005 11:23   Новината е видяна 3151 пъти
Любомир Пантелеев: Министър Василев помогнал за продажбата на детска градина в Бургас до морето за 27000 лева
В интервю за радио „Милена” депутатът от Коалиция за България Любомир Пантелеев заяви, че с помощта на министър Николай Василев в Бургас е продадена детска градина за сумата от 27 300 лв., която се намира на 150 м. от морето. При едно бъдещо управление на БСП ще настоява всички приватизационни сделки да бъдат ревизирани.
Според Пантелеев втората среща между НДСВ и БСП едва ли би била продуктивна, в която участват около 40 човека от двете страни. Един такъв брой хора е нужен само за да утвърди или отхвърли определени договорености - съобщи още радио Милена.



Какво е вашето лично мнение по отношение отговора на лидера на НДСВ?

В духа на моите очаквания г-н Сакскобурготски отдавна е показал, че никога не се ангажира с нещо конкретно и отговора е бланкетен, заповядайте да се видим и да си поговорим. Ние това го вършихме в продължение на месеци. Тогава имаше доста сериозна конкретика и прагматика, но за съжаление въпреки постигнатите устни и на хартия договорености свързани с програмните намерения на един бъдещ кабинет, свързвани с квотите на различните политически сили в управлението тогава нещата рухнаха поради отеглянето от неизвестни и неубедителни за мен причини на г-н Сакскобурготски от коалицията. Това, което той ни сервира в момента е една покана към една достатъчно представителна група. Едва ли би могла да бъде продуктивна една среща, в която участват около 40 души от двете страни. Един такъв брой хора е нужен само за да утвърди или отхвърли определени договорености. Аз съм на мнение, че г-н Сакскобурготски продължава да протаква и търси някакви възможности да съживи инициативата, която му се полага по закон и да реализира втори мандат. На този етап шансовете му не изглеждат големи, но да запазим търпение. Според мен би трябвало да се водят много активни преговори, които да преследват ясни резултати.

Да очакваме ли изненади?

Що се отнася до Коалиция за България не мисля, че трябва да има някакви изненади. Ние сме твърдо решени, както вече показахме да направим всичко възможно България да има едно стабилно управление. Мисля че стигнахме висок предел на възможните компромиси. Бяха направени тежки компромиси, както по отношение на квотите, която получи НДСВ и по отношение на персоналния състав на министрите, които те предлагат. За голяма част от тях имат сериозни съмнения, че са участвали в корупционни сделки. Например министърът на транспорта Николай Василев се занимаваше с една далавераджийска приватизация, за което смело потвърждавам, че продаде една детска градина в Бургас, на 150 м. от морето за сумата от 27 300 лв. каквото и да говорим това беше поредната кражба на държавно имущество осъществена с помощта на министъра. И пак се връщам на темата по отношение на такива хора направихме значителни компромиси. Мисля, че времето на този тип компромиси отдавна изтече и при едно бъдещо наше управление ще ревизираме част от приватизационното, концесинерческо и реституционно наследство, което ни оставя това правителство.

При едно Ваше управление възможно ли е да има анулиране на част от приватизационните сделки, примерно сделката с БТК и други?

Аз не съм толкова голям оптимист и пророк, но истината е в това, че всичко трябва да излезе първо на светло до колко те са законно целесъобразни. Всичко останало ще бъде резултат на анализ, който да покаже до колко е спазена законовата процедура, което съвсем не означава, че сделката е полезна и в интерес на държавата. Възможно е договорите, които са сключени привидно да не бъдат атакуеми от гледна точка на закона, но че е необходимо преразглеждането им ще настояваме да бъде направено.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |